Кількість безробітних у ФРН трохи зменшилась — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кількість безробітних у ФРН трохи зменшилась

Казна та Політика
118
Згідно із опублікованими в четвер, 29 жовтня, даними, не дивлячись на глобальну економічну кризу, рівень безробіття у ФРН знизився на 0,3 процентних пункти і становить 7,7 відсотка, повідомляє dpa.
Наразі в Німеччині налічується 3,229 мільйона безробітних. Це, за даними Федерального агентства з праці (BA), на 118 тисяч менше, ніж в попередньому місяці, але на 232 тисячі більше, ніж в жовтні минулого року.
Незначне зниження безробіття спостерігачі пов'язують із звичайним осіннім пожвавленням ринку праці. Раніше експерти виходили з того, що кількість безробітних зменшиться на 50 тисяч осіб, відзначає Reuters.
На думку керівника Федерального агентства з праці Франка-Юргена Вайзе, криза продовжує негативно впливати на ринок праці. Проте ситуацію допомагає покращити широка практика використання фірмами скорочених графіків роботи для своїх співробітників. За даними за червень 2009 року, за скороченими графіками працюють приблизно 1,4 мільйона працівників німецьких підприємств, пише агентство Reuters.
В той же час за даними дослідження, проведеного за завданням німецьких профспілок, з початку світової економічної кризи в Німеччині втратив роботу кожен дев'ятий найнятий робітник. З жовтня 2008 року по вересень 2009 року без роботи залишилися 3,2 мільйона осіб, повідомило агентство epd. Найбільш негативно криза позначилась на працівниках, що мали лише тимчасові договори. Жертвами кризи сталі також зайняті в гастрономії і готельному господарстві, будівництві і аграрному секторі.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас