Мінфін США веде переговори з GMAC про чергове надання допомоги — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінфін США веде переговори з GMAC про чергове надання допомоги

Казна та Політика
179
Міністерство фінансів США веде переговори з GMAC Financial Services Inc. про можливе, вже третє за рахунком, надання державних коштів для колишньої "дочки" General Motors Co., повідомляє Reuters.
Джерело агентства в адміністрації Білого дому не уточнило розміру передбачуваної допомоги. До теперішнього часу GMAC вже отримала $12,5 млрд. На думку видання Wall Street Journal, уряду США, можливо, доведеться виділити з бюджету ще від $2,8 млрд до $5,6 млрд для підтримки цієї фінансової установи. GMAC є традиційним кредитором дилерів і клієнтів General Motors.
GMAC, що отримав статус банківської холдингової компанії після банкротства General Motors, був серед 19 американських фінансових установ, які пройшли "стрес-тести" навесні цього року. Ця процедура була спрямована на те, аби взнати фінансову стійкість системоутворюючих банків США за умови продовження кризи. У результаті 10 банкам, включаючи GMAC, були видані розпорядження збільшити свою капіталізацію. Деяким з них удалося це зробити власними силами.
Результати травневих "стрес-тестів" показали, що GMAC необхідно залучити $11,5 млрд у вигляді нового капіталу. Тоді ж і почалися спекуляції на тему, що банку не удасться самостійно знайти грошей і доведеться знову звертатися за допомогою до уряду. Від стабільної діяльності GMAC багато в чому залежать результати роботи автовиробника General Motors. Банківський холдинг забезпечує значну частину фінансування дилерів GM і в разі банкрутства GMAC у них просто не буде можливості купувати машини для своїх автосалонів, відзначають експерти.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас