Індекси в США в понеділок знизилися, знівелювавши ралі на початку торгів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Індекси в США в понеділок знизилися, знівелювавши ралі на початку торгів

Фондовий ринок
74
Американські фондові індекси знизилися за підсумками торгів у понеділок, повністю знівелювавши ралі, що спостерігалося на початку торговельного дня, на побоюваннях, що уряд США може скасувати податкові пільги для громадян, які вперше купують житло, повідомляє агентство Bloomberg.
Крім того, вісті, що Bank of America Corp. може потребувати залучення додаткових коштів, щоб повернути борги державі, також розчарували інвесторів.
Падіння продовжується на ф'ючерсному ринку у вівторок: грудневі контракти на S&P 500 втратили 0,15%, на Dow Jones - 0,081%.
Раніше в процесі торгів у понеділок індекс Standard & Poor's 500 піднімався на 1,1% на очікуваннях, що сильніші, ніж прогнозувалося, корпоративні прибутки підтримуватимуть підйом ринку акцій.
Вартість паперів Microsoft збільшилася на 2,4% - до $28,68 - завдяки збільшенню аналітиками JPMorgan прогнозної ціни акцій компанії на 50% - до $30. Експерти також підвищили прогноз прибутку Microsoft на четвертий квартал і 2010-2011 фінансові роки.
Акції American Express подорожчали на 0,9%. Аналітики Stifel Nicolaus & Co. поліпшили прогноз для паперів компанії до "купувати" з "тримати".
Проте багато аналітиків відгукуються про ситуацію на ринку песимістично.
"Є маса новин, які можуть спонукати інвесторів продавати", - упевнений головний фахівець з інвестиційної стратегії в Wells Capital Management Джеймс Полсен. "Все ще спостерігається зростання неповернень по кредитах. Деяким банкам, ймовірно, доведеться залучити додатковий капітал. А поступки податківців, тепер ми це знаємо, не можуть тривати вічно. У цілому після непоганого ралі багато гравців вважають за краще зробити перепочинок", - відзначив експерт.
Папери всіх 12 будівельних компаній, що входять в розрахунок індексу S&P 500, знизилися після повідомлення про те, що Сенат США обговорює скасування протягом 2010 року податкового вирахування у розмірі $8000 для громадян, що вперше здійснюють покупку на ринку нерухомості. Підіндекс будівельних компаній просів на 3,4%.
Підіндекс банківського сектора знизився на 3,3% після того, як інвестор Дик Боув знизив оцінку акцій низки крупних регіональних банків.
Лідером падіння стали папери Bank of America. Котирування акцій одного з найбільших американських банків знизилися на 5,1%. На думку Д.Боува, банку може знадобитися залучити до $45 млрд.
Зміцнення долара викликало падіння цін на сировину і енергоносії, вкладення в яких традиційно розглядаються як засіб хеджування ризиків інфляції. Услід за цим знизилися акції гірничодобувного й енергетичного секторів на 2,5% і 1,5% відповідно.
Ринкова вартість Newport Mining, найбільшого виробника золота в США, скоротилася на 3,5%. Акції Freeport-McMoRan Copper & Gold просіли на 2,3%.
Індекс Dow Jones Industrial Average за підсумками торгів у понеділок знизився на 104,22 пункту (1,05%) - до 9867,96 пункту.
Standard & Poor's 500 опустився на 12,65 пункту (1,17%), склавши 1066,95 пункту.
Значення індексу Nasdaq Composite зменшилося на 12,62 пункту (0,59%) - до 2141,85 пункту.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас