УКБС підозрює НБУ в лобізмі монополістів у сфері виготовлення захисного устаткування для бінків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

УКБС підозрює НБУ в лобізмі монополістів у сфері виготовлення захисного устаткування для бінків

Казна та Політика
272
Асоціація "Український кредитно-банківський союз" (УКБС) підозрює Національний банк України (НБУ) в лобізмі фірм-монополістів у сфері виробництва захисного устаткування для банків.
"Створюється враження, що за фасадом зовнішнього занепокоєння про безпеку лобіюються інтереси фірм, які є монополістами у виробництві захисного устаткування", - вказується в прес-релізі УКБС в п'ятницю.
УКБС нагадує, що Нацбанк затвердив постанову про підвищення захищеності банків шляхом вживання спеціальних конструкцій, сигналізації, відеоспостереження і найманої охорони.
Рішення прийняте у зв'язку із загостренням криміногенної ситуації.
За оцінкою асоціації, реалізація цих вимог НБУ зажадає від банків кількох мільярдів гривень: виділити ці кошти у встановлені терміни для банків буде проблематично.
"Такі величезні суми стануть непідйомним вантажем, тому УКБС вважає, що реалізацію цих заходів потрібно продовжити до 2015 року", - наголошується в прес-релізі.
В асоціації вважають, що таке рішення НБУ відволікатиме кошти банків від виплати по депозитах і позначиться на вартості банківських послуг для населення.
"В той же час гальмується ухвалення закону про зброю. Зокрема, питання, яке стосується можливості мати і використовувати зброю працівниками банківської охорони. Прийняття його стало б ефективним профілактичним засобом проти криміналу", - вказується в прес-релізі можливий спосіб вирішення проблеми.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас