Українські фондові індекси в четвер впали синхронно з динамікою на світових майданчиках — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українські фондові індекси в четвер впали синхронно з динамікою на світових майданчиках

Фондовий ринок
88
Український ринок акцій закрився в четвер зниженням, слідуючи за рухом світових фондових майданчиків. Причиною посилення "ведмедячих" настроїв став вихід слабкої статистики з ринку праці США. За підсумками дня індекс "Української біржі" впав на 3,52% - до 1470,63 пунктів, індекс ПФТС - на 2,91%, до 615,69 пунктів.
"Сьогоднішнє падіння ми пов'язуємо з негативною статистикою із США, а також з опублікованими даними про зростання ВВП Китаю в третьому кварталі на 8,9%. Настільки позитивна економічна статистика з Китаю викликає побоювання, що державні програми стимулювання можуть згорнути", - повідомив агентство "Інтерфакс-Україна" трейдер інвестиційної компанії Phoenix Capital Вадим Хоменко.
В свою чергу, експерт інвесткомпанії "Альтана Капітал" Андрій Тарасенко зазначив, що корекція на ринку була передбачена і очікувана давно: дуже активним було попереднє зростання.
"На минулому тижні ми спостерігали досить волатильні торги, що свідчило про бажання багатьох гравців зафіксувати прибуток. Сигналом до обережнішої поведінки покупців став негативний зовнішній фон у відсутність значних внутрішніх подій", - вважає Тарасенко
За його словами, падіння котирувань на "Українській біржі" з самого відкриття на 4,5% викликане тим, що російський ринок пішов "вниз" услід за нафтою, котра подешевшала. Надалі ринок продовжив бічний рух з невеликим підвищенням, сказав експерт.
Як повідомив аналітик інвестгрупи "ТАСК" Вадим Ємець, українські фондові майданчики також в четвер відігравали вихід фінансової звітності за третій квартал Райффайзен Банку Аваль, що, разом з іншими чинниками, вкачало котирування акцій цього банку на 6,04% в середині торговельної сесії, проте ближче до вечора акції частково відіграли втрачені позиції.
В цілому фондовий ринок цього дня продемонстрував упевнене падіння за всім спектром цінних паперів, що торгувались.У лідерах падіння виявилися найбільш ліквідні папери, в першу чергу акції банків і меткомпаній.
Експерти прогнозують продовження корекції в п'ятницю.
Високої торговельної активності в другій половині торговельної сесії в четвер не спостерігалось, за винятком останніх 10 хвилин торгів, повідомили в ІГ "ТАСК".
На "Українській біржі" найбільше падіння зафіксоване з акцій Ясинівського коксохіму (-8,88%), Полтавського ГЗК (-7,38%). Позитивну динаміку показали лише акції Крюківського вагонобудівного заводу (+3,73%) і "Мостобуд" (+30,25%).
Загальна активність на "Українській біржі" дещо знизилася відносно попереднього дня: в цілому в четвер укладено 1340 операцій на суму 34,6 млн грн.
На ПФТС цього дня лідерами торгів стали акції Марганецького ГЗК (2,3 млн грн.), Шахти "Комсомолець Донбасу" (1,5 млн грн.), Миронівського заводу з виробництва круп і комбікормів (1,1 млн грн.).
В цілому на ПФТС в четвер обсяг торгів акціями становив 11,4 млн грн..
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас