Мінфін проінформував керівництво місії МВФ про неможливість зменшення соціальних виплат — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінфін проінформував керівництво місії МВФ про неможливість зменшення соціальних виплат

Казна та Політика
513
Міністерство фінансів України проінформувало керівництво місії Міжнародного валютного фонду (МВФ) про неможливість скорочення розміру соціальних витрат державного бюджету.
Така позиція була виражена вчора під час зустрічі керівництва Мінфіну з керівником місії МВФ Джейлою Пазарбазіолу, повідомляє прес-служба міністерства.
"Було досягнуто розуміння того, що у зв'язку з впливом на економіку України світової фінансово-економічної кризи, перед державою постають нові виклики і загрози, для подолання негативних наслідків яких необхідна концентрація зусиль всіх органів державного управління.
Одним з головних завдань міністерства в цьому контексті стає зважений підхід до формування прибуткової і витратної частин державного бюджету України для виконання узятих на себе соціальних зобов'язань урядом. Представники МВФ були поінформовані, що соціальні витрати держави є захищеними статтями бюджету і їх скорочення проводитися не будуть", - говориться в повідомленні.
На зустрічі було також обговорено питання фіскального сектора, зокрема з'ясовані погляди сторін відносно бюджетної політики, питань фінансування бюджетного дефіциту, стратегії управління державним боргом, адміністрування податкових платежів, пенсійної реформи та інше.
Місія продовжуватиме свою роботу на технічному рівні з метою формування єдиної позиції відносно прогнозу макроекономічних трендів в найближчій перспективі.
Нагадаємо, місія МВФ перебуватиме в Києві до 24 жовтня. Експерти фонду повинні оцінити виконання показників критеріїв ефективності програми stand-by відповідно до меморандуму про економічну і фінансову політику від 23 липня 2009 р., підписаного між Україною і МВФ.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас