Експерт: Виплати вкладів "Укрпромбанку" в розмірі 2-2,5 млрд грн істотно не вплинуть на темпи інфляції і курс долара у 2009 р. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Виплати вкладів "Укрпромбанку" в розмірі 2-2,5 млрд грн істотно не вплинуть на темпи інфляції і курс долара у 2009 р.

Кредит&Депозит
1331
Виплати вкладів "Укрпромбанку" в розмірі 2-2,5 млрд грн. істотно не вплинуть на темпи інфляції і курс долара до кінця поточного року.
Таку думку сьогодні на прес-конференції висловив керівник інформаційно-аналітичного центру Forex Сlub Микола Івченко, передає кореспондент РБК-Україна. За його прогнозом, інфляція в листопаді 2009 р. складе 1,3%, а в грудні - 1,4-1,5%. "В такому разі підсумковий показник інфляції досягне максимум 13,7% замість прогнозованих нашими аналітиками 13,3%", - зазначив він.
Івченко вважає, що в результаті викупу НБУ ОВГЗ і здобуття населенням своїх вкладів розмір грошової бази і грошової маси в Україні практично не зміниться. "Ймовірно, грошова база в Україні зросте до кінця року на 6%", - сказав він.
Івченко підкреслив, що видача депозитів у валюті "Укрпромбанком" своїм вкладникам не матиме істотного впливу на курс долара до кінця 2009 р. Він вважає, що валюта купуватиметься або безпосередньо в НБУ або, враховуючи великий обсяг пропозиції на валюту останнім часом, на ринку. "Ці схеми, на наш погляд, хоча і підвищать попит на долар, проте незначно", - сказав він.
За оцінками аналітика, виплати "Укрпромбанка" у розмірі 1,22 - 1,53 млрд грн., які заплановані на листопад, - грудень, населення частково конвертує в долари. Доля конвертації складе не більше 20-30%. "Це незначна сума в порівнянні зі щомісячним обсягом купівлі, тобто близько 2 млрд дол.", - зазначив Івченко.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас