Українська біржа обновила максимум — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українська біржа обновила максимум

Фондовий ринок
225
Український ринок акцій вчора продемонстрував позитивну динаміку
За підсумками дня індекс Української біржі виріс на 3,02% - до 1616,34 пункту, індекс ПФТС - на 1,53%, до 661,10 пункту. Ринок акцій продовжив зростання після вчорашньої корекції на тлі позитивної квартальної звітності низки американських корпорацій, а також завдяки росту цін на нафту і золото.
За словами трейдера інвестиційної компанії Concorde Capital Аліси Тихомировії, ф'ючерси на американські індекси і європейські фондові індикатори в середу вранці торгувалися з підвищенням і торги на українському ринку акцій відкрилися гепом нагору. "Каталізатором росту ринків стала сильна фінансова звітність американської корпорації Intel, опублікована у вівторок ввечері,- уточнила Тихомирова.- Наступний заряд енергії ринкам дали новини Jpmorgan - чистий прибуток банку за підсумками третього кварталу збільшилася більш ніж у шість разів, що перевершило найоптимістичніші очікування аналітиків".
Цим потік позитива не обмежився. Краща за прогнози виявилися й дані найбільшого у світі хімічного концерну BASF, статистика роздрібних продажів у США і на ринку праці Великобританії у вересні. "У такому новостіному оточенні альтернативи росту на фондових майданчиках не було,- відзначила Тихомирова.- Проти ринку в Україні пішли тільки акції "Райффайзен Банку Аваль" - котирування паперів за підсумками дня знизилися більш ніж на 4% на обох біржах. Гравці фіксували прибуток на тлі новини про збільшення банком статутного капіталу на 24%".
Найбільше зростання показали акції другого ешелону: "Чернівціобленерго" - 40,12%, ЛуАз - 14,26% і "Житомиробленерго" -1 1,77%. Подорожчали також акції "Укртелекому" - на 9,39%, Новомосковського трубного заводу - на 8,22%, шахти "Червоноармійська західна №1" - на 7,65%, Ясинівського коксохіму - на 7%. Подешевшали акції "Донбасенерго" (4,19%) і "Маріупольважмашу" (2,27%). На ринку котирувань ПФТС у лідерах торгів у середу були акції шахти "Комсомолець Донбасу" і "Райффайзен Банку Аваль".
Ольга Галицька
За матеріалами:
Экономические Известия
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас