Український ринок акцій зріс у середу на позитивних новинах із-за океану — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Український ринок акцій зріс у середу на позитивних новинах із-за океану

Фондовий ринок
171
Український ринок акцій продемонстрував позитивну динаміку в середу на позитивному зовнішньому новинному тлі. За підсумками дня індекс "Української біржі" зріс на 3,02% - до 1616,34 пункту, індекс біржі "ПФТС" - на 1,53%, до 661,10 пункту.
Український ринок акцій продовжив зростання після вчорашньої корекції на тлі позитивної квартальної звітності декількох американських корпорацій, а також завдяки зростанню цін на нафту і золото.
"Хороші квартальні результати надали в середу банк JPMorgan Chase & Co., а також корпорація Abbot Technologies. На додаток до цього в США у вересні зросли обсяги роздрібних продажів до 0,5% проти тих, що очікувалися 0,3%. Все це зміцнило "бичачий" настрій інвесторів і допомогло українським індексам завершити день з серйозним плюсом", - прокоментувала ситуацію фахівець департаменту міжнародних продажів інвестгрупи "Сократ" Валерія Коцур.
За її словами, в центрі уваги інвесторів у середу залишаються акції "Укрнафти", обсяг угод з яких, як і раніше, найвищий. Істотний попит цього дня мали також акції ЛуАЗу і Новомосковського трубного заводу.
Як відзначила Коцур, акції ЛуАЗу зміцнилися в ціні після повідомлення про надання компанії держгарантії для відкриття кредитної лінії.
В свою чергу, керівник відділу торгівлі цінними паперами ІК "Трійка Діалог Україна" Володимир Грищенко повідомив, що протягом дня спостерігалося гарне зростання в акціях як першого, так і другого ешелону. Разом з тим він додав, що після оголошення Райффазен Банком Аваль про допемісію на зборах акціонерів його акції скорегувалися. Також корекція спостерігалася з акцій Маріупольського заводу важмашу і "Донбасенерго".
Як відзначив аналітик інвестгрупи "ТАСК" В’ячеслав Іванишин, макроекономічна статистика єврозони в середу також потішила українських "биків" своїми показниками. Зокрема, промвиробництво в єврозоні зросло в серпні на 0,9%, послідовне зростання промвиробництва фіксується четвертий місяць поспіль, що вказує на початок стійкого відновлення реального сектора економіки єврозони, відзначив експерт
На "Українській біржі" в середу зросли всі індексні папери, за винятком акцій Райффайзен Банку Аваль (-4,41%). Найбільше зростання показали акції "другого ешелону": "Чернівціобленерго" (+40,12%), ЛуАЗу (+14,26%), "Житомиробленерго" (+11,77%). Подорожчали також акції "Укртелекому" - на 9,39%, Новомосковського трубного заводу - на 8,22%, "Шахти Червоноармійської західної №1" - на 7,65%, Ясинівського коксохіму - на 7%. Подешевшали акції "Донбасенерго" - на 4,19%, Маріупольського заводу важмашу - на 2,27%.
Всього на "Українській біржі" в середу було укладено 1668 угод на 46,254 млн грн.
На "ринку котирувань" ПФТС в лідерах торгів сьогодні були акції "Шахти Комсомолець Донеччини" (+7,19%, 1 угода) і Райффайзен Банк Аваль (-1,53%).
На "ринку котирувань" ПФТС цього дня укладено 30 угод на суму 2,09 млн грн.
На "ринку заявок" ПФТС укладено 95 угод на суму 3,8 млн грн.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас