Кувейтські нафтомагнати готові інвестувати 12 млрд дол. в нове місто під Києвом? — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кувейтські нафтомагнати готові інвестувати 12 млрд дол. в нове місто під Києвом?

Казна та Політика
1283
Група компаній Al-Bader Trading Co вивчає українське законодавство з метою можливого інвестування в перспективі в будівництво міста на площі близько 900 га в 30-100 км від Києва
Al-Bader Group цікавиться можливістю інвестування не лише в будівництво, але і в металургійну промисловість і оздоровчий туризм в Україні.
Про це повідомив заступник генерального директора групи Махрус Бесисо на українсько-арабській конференції "Інвестиційні перспективи в Україні" в Києві.
"Зараз ми вивчаємо законодавство України, наскільки воно відповідає нашим нормам. Якщо ми переконаємося, що тут можливо почати подібний проект і законодавча система підійде нам, то ми готові інвестувати будь-яку суму без обмежень. Це буде місто з багатоповерховими будинками, з віллами на площі 9 млн кв. м. Зазвичай ми вважаємо за краще будувати подібні проекти на відстані від 30 км до 100 км від столиці", - сказав Махрус Бесисо, відзначивши, що групу, насамперед, цікавить земельне і податкове законодавство України, а також питання, пов'язані з видачею українських віз громадянам країн арабського світу.
За словами Бесисо, аналогічний проект Al-Bader International Development Co. W.L.L. (будівельний підрозділ групи) вже реалізує в Судані на площі 900 га.
"Наш аналогічний проект в Судані - це 12 млрд доларів інвестицій", - сказав він.
Заступник гендиректора групи також відзначив, що в разі позитивного рішення стосовно початку реалізації такого проекту в Україні, будівництвом займатимуться українські компанії.
Крім того, Бесисо відзначив, що Al-Bader Group цікавиться можливістю інвестування не лише в будівництво, але і в металургійну промисловість і оздоровчий туризм в Україні.
Al-Bader Group заснована в 1962 році як консорціум компаній, що належать одній кувейтській сім'ї, і була перейменована в Al-Bader Trading Co. W.L.L. у 1976 році.
Група займається бізнесом в таких галузях, як телекомунікації і IT-технології, будівництво, страхування, туризм, охорона здоров'я, виробництво наукового і медичного обладнання тощо.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас