Більшість фондових ринків Азії росте на позитивних статданих і прогнозі Intel — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Більшість фондових ринків Азії росте на позитивних статданих і прогнозі Intel

Фондовий ринок
76
Фондові індекси Азії ростуть у середу на тлі підвищення індексу споживчої довіри в Австралії й даних про китайський експорт, а також завдяки прогнозу продажів Intel Corp., що превищили очікування аналітиків, повідомляє агентство Bloomberg.
Зведений фондовий індекс Азійсько-Тихоокеанського регіону (АТР) MSCI Asia Pacific піднявся на 0,7% - до 119,86 пунктів. Як очікується, за підсумками торгів індикатор може досягти найвищого значення з 8 вересня 2008 року. З березневого мінімуму показник додав 70%. Котирування акцій у рамках показника перевищують прогнозований прибуток на акцію в середньому в 23 рази в порівнянні з 14,3 рази на початок 2009 року.
Японський Nikkei 225 упав з відкриття торгів на 0,9% через зниження цін виробників 9-й місяць поспіль. Банк Японії за підсумками дводенного засідання прийняв рішення не змінювати базову відсоткову ставку за кредитами overnight (0,1% річних) і втримався від будь-яких коментарів відносно термінів припинення програми з купівлі корпоративних облігацій.
Китайський індекс Shanghai Composite виріс на 2,1%, оскільки темпи скорочення експорту із КНР сповільнилися до найнижчого рівня за 9 місяців. Китай скоротив у вересні експорт на 15,2% у порівнянні з аналогічним періодом минулого року. У серпні падіння експорту перевищувало 23%. Імпорт у Китай знизився у вересні лише на 3,5%, це найнижчий показник за останні 12 місяців.
Австралійський S&P/ASX 200 додав 1%. Індекс споживчої довіри до економіки Австралії збільшився у жовтні на 1,7%, за даними опитування Мельбурнського інституту й Westpac Banking Corp.
"Дані, що надходять, чітко вказують на глобальне відновлення, - стверджує аналітик AMP Capital Investors у Сіднеєві Надер Наємі. - Дані про експорт говорять про те, що попит підвищується навіть за межами Китаю. Відновлення поширюється на розвинені країни".
Американська корпорація Intel, найбільший світовий виробник комп'ютерних процесорів, за підсумками третього кварталу 2009 року легко перевершила прогнози Уолл-стріт: чистий прибуток склав 33 центи на акцію проти середнього прогнозу в 28 центів на акцію.
На думку Intel, поточний квартал також буде для неї гарним, і компанія підняла прогноз виторгу на цей період до $10,1 млрд плюс-мінус $400 млн, хоча аналітики в середньому давали прогноз лише у $9,5 млрд.
Вартість акцій провідного китайського виробника ПК Lenovo Group Ltd. збільшилася на 4,8% завдяки прогнозу Intel.
Ціна паперів китайської нафтової групи PetroChina Co. зросла на 3,1%, тому що вартість нафти перевищила $75 за барель уперше з жовтня 2008 року.
Котирування цінних паперів австралійського ритейлера JB Hi-Fi Ltd. зросли на 4,8%, тому що компанія підтвердила прогноз виторгу на тлі поліпшення довіри споживачів у країні.
Падіння серед японських фінкомпаній очолює найбільший банк країни Mitsubishi UFJ, акції якого подешевшали на 3,8%. Страховик Mitsui Sumitomo Insurance Group Holdings скоротив ринкову капіталізацію на 4,1%.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас