Депутат: Оприлюднення списків боржників "Надра" - не зовсім етичний крок — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Депутат: Оприлюднення списків боржників "Надра" - не зовсім етичний крок

Кредит&Депозит
1423
"Я вважаю, публікація списку позичальників банку - це не зовсім етичний крок. Тому що, на мій погляд, це питання приватних комерційних правовідносин, і я б не став цього робити, навіть якщо в договорі немає пункту про конфіденційність", - заявив народний депутат від ПР, заступник голови Комітету ВР з питань фінансів і банківської діяльності Владислав Лук’янов.
На питання, чи можуть клієнти подати на "Надра" до суду за розкриття інформації, Владислав Лук’янов заявив, що "потрібно дивитися договори".
"Я, наприклад, вже на перший погляд бачу необґрунтованість цього кроку. Більше того, всі знають, в "Надра" сьогодні працює не керівництво банку, а тимчасова адміністрація, яка ще не закінчила свою роботу. І мені складно пояснити мотивацію цього кроку. І якщо це принципова позиція керівництва, тимчасової адміністрації, то це одна ситуація. Якщо ж сталося просочування інформації й опубліковані ці дані, то це питання до посадових осіб, які допустили просочування інформації фінансової сфери. Безумовно, це стосується банківської таємниці, тому що банки беруть на себе зобов'язання", - відзначив В.Лук’янов.
Нагадаємо, раніше стало відомо, що банк "Надра", посилаючись на Указ Президента Віктора Ющенка №813 від 8 жовтня, на своєму сайті оприлюднив списки 42 тис. позичальників - фізичних осіб, малого і середнього бізнесу, корпоративних клієнтів, - котрі мають прострочену заборгованість.
За матеріалами:
ИнтерМедиа Консалтинг
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас