Мінпраці: На руках у українців - 26 млн. посвідчень з правом на пільги — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінпраці: На руках у українців - 26 млн. посвідчень з правом на пільги

Казна та Політика
366
Для обслуговування всіх пільг, передбачених чинним законодавством України, необхідна сума, відповідна половині Державного бюджету, - майже 120-140 млрд. грн.
Як повідомили УНІАН в прес-службі Міністерства праці та соціальної політики, таку думку висловив перший заступник міністра праці та соцполітики Павло Розенко в інтерв'ю телеканалу "Україна".
За його словами, в цілому на виплати всіх державних соціальних пільг, компенсацій і преференцій в Державному бюджеті на 2009 р. закладено близько 27-30 млрд. грн.
"Необхідно реформувати і систематизувати систему пільг в нашій державі, підсилити адресну підтримку саме малозабезпечених категорій населення. І уряд вже працює над цим", - відзначив П.Розенко.
Він також підкреслив, що ідеологія реформування системи пільг передбачає поступовий відхід від надання пільг за професійним статусом. "Люди, які працюють, повинні отримувати гідну заробітну плату. А пільги - тільки ті, хто є малозабезпеченим, хто має великі заслуги перед державою, учасники й інваліди війни, „чорнобильці” і люди, які не здатні працювати, зокрема, інваліди", - вважає перший заступник міністра праці.
За його словами, на сьогоднішній день в Україні майже 13 млн. людей користуються різного роду пільгами. Причому, одна особа може мати декілька статусів, які дають йому право на пільги, доплати, преференції, допомогу тощо. Всього на руках у населення в даний час близько 26 млн. посвідчень, що дають право на пільги.
За його словами, кількість пільговиків в Україні щороку збільшується. Наступного року додаткові пільги отримають нові категорії громадян. Це пов'язано, насамперед, з виконанням в повному обсязі закону про престижність шахтарської праці. Також наступного року пільги отримають багатодітні сім'ї. Мова йде про 50% знижки при сплаті житлово-комунальних послуг, а також про право безкоштовного проїзду всіма видами транспорту.
Як повідомляв УНІАН, Кабінет Міністрів України затвердив план заходів з реалізації Стратегії впорядкування системи надання пільг окремим категоріям громадян до 2012 р. Це передбачено розпорядженням уряду від 7 жовтня 2009 р. №1192-р.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас