Уряд доручив передати акції 4 ТЕЦ з СК "Енергокомпанії України" в "Нафтогаз України" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Уряд доручив передати акції 4 ТЕЦ з СК "Енергокомпанії України" в "Нафтогаз України"

Казна та Політика
330
Кабінет міністрів України доручив Міністерству палива і енергетики передати акції ВАТ "Дніпродзержинська ТЕЦ", ВАТ "Херсонська ТЕЦ", ВАТ "Одеська ТЕЦ" і ВАТ "Харківська ТЕЦ-5" із статутного капіталу НАК "Енергетична компанія України" в статутний капітал НАК "Нафтогаз України".
Відповідне доручення, текст якого має в своєму розпорядженні агентство "Інтерфакс-Україна", закріплене урядовим розпорядженням №1060 від 7 жовтня 2009 року.
Кабмін також доручив внести відповідні зміни до розмірів СК обох держхолдингів і відкоректувати статутні документи "Нафтогазу" в частині предмету діяльності компанії.
Згідно з документом, Фонду держмайна доручено протягом трьох місяців провести оцінку цих пакетів акцій.
Раніше з посиланням на першого заступника міністра палива і енергетики Олега Бугаєва повідомлялося, що уряд також доручив передати в управління "Нафтогазу" цілісні майнові комплекси держпідприємств "ТЕЦ Лисичанська", "Зуєвська ТЕЦ", "Північнодонецька ТЕЦ", "Криворізька ТЕЦ, а також ВАТ "Миколаївська ТЕЦ" і ДП "Кримські генеруючі системи", якому належить Севастопольська, Сімферопольська і Камиш-Бурунська ТЕЦ.
Між тим відповідні постанови ще не опубліковані на сайті уряду.
Управління вищезгаданими держпіжприємствами здійснюється безпосередньо Мінпаливенерго.
"Нафтогаз України" об'єднує найбільші нафтогазовидобувні підприємства країни, є монополістом з транзиту і зберігання природного газу в підземних сховищах, а також з транспортування нафти трубопровідним транспортом по території України.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас