Боржники "Надр" обвалили сайт банку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Боржники "Надр" обвалили сайт банку

Кредит&Депозит
14270
Після публікації банком "Надра" списку недобросовісних позичальників і графіка їх зустрічей з представниками банку сайт "Надрів" не витримав напливу відвідувачів і "впав". "Всі, напевно, вирішили перевірити своє ім'я в списку і дізнатись дату зустрічі з нами. Сайт інколи піднімається, але ми і самі доки не можемо розмістити на ньому потрібну інформацію", - розповіла "Сегодня" голова прес-служби банку Ольга Півень.
Нагадаємо, на сайті банку "Надра" було опубліковано дані 42 тисяч позичальників - фізичних осіб, представників малого і середнього бізнесу, корпоративних клієнтів, що мають прострочену заборгованість. Як повідомила газета "Комерсант Україна", в інтернеті вивісили назви і організаційно-правову форму компаній, а також прізвища, імена і по батькові клієнтів. Банк пішов на такі дії, посилаючись на указ президента Віктора Ющенка №813 від 8 жовтня.
Оприлюднення даних про позичальників юристи вважають порушенням ст. 60 закону "Про банки і банківську діяльність", яка гарантує банківську таємницю.
Загальний борг позичальників перед банком "Надра" складає 8,5 млрд грн., з них 6,4 млрд грн. заборгували корпоративні клієнти, 658 млн грн. - малий і середній бізнес, 1,5 млрд грн. - населення.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас