Литвин має намір підписати закон про виділення Нацбанком 9,8 млрд грн. на підготовку Євро-2012 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Литвин має намір підписати закон про виділення Нацбанком 9,8 млрд грн. на підготовку Євро-2012

Казна та Політика
301
Голова Верховної Ради Володимир Литвин має намір підписати закон "Про внесення змін до закону "Про держбюджет України на 2009 р." і деякі інші закони України".
Про це Литвин заявив під час робочої поїздки в Чернігівську обл., повідомляє прес-служба спікера. "Якщо Верховна Рада ухвалила цей закон зусиллями двох великих фракцій - БЮТ і Партії регіонів, а потім подолала вето зусиллями тих же фракцій, Президент (Віктор Ющенко) повинен підписати цей закон. Але він удруге його не підписав, знайшовши якісь зачіпки, переклавши таким чином відповідальність на голову Верховної Ради України", - сказав В.Литвин. "Я поважаю Конституцію і виконую конституційні розпорядження, і в такому разі я закони підписую і не боюся відповідальності", - відзначив він.
Нагадаємо, ВР ухвалила закон про виділення Нацбанком 9,8 млрд грн. на підготовку Євро-2012 1 червня ц.р., проте Президент Віктор Ющенко 3 серпня наклав на нього вето. У свою чергу парламент 21 серпня 384-ма голосами подолав вето глави держави. 4 вересня В.Ющенко вдруге повернув зі своїми пропозиціями цей закон для повторного розгляду парламентом.
Нагадаємо також, згаданим законом пропонується частину другу ст.4 закону "Про державний бюджет України на 2009 р." викласти в новій редакції, за якою Нацбанк в 2009 р. вносить до держбюджету перевищення кошторисних доходів над витратами НБУ, зокрема, за підсумками поквартального виконання кошторису доходів і витрат у поточному році на загальну суму не менше 9,8 млрд грн., зокрема за перше півріччя не менше 3,4 млрд грн. - впродовж трьох робочих днів з дня набуття чинності закону.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас