"Ъ": Курорти Криму прийняли на 13% менше туристів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Ъ": Курорти Криму прийняли на 13% менше туристів

602
Станом на 9 жовтня Крим відвідали 4,79 млн осіб, повідомило Міністерство культури і туризму Автономної республіки Крим (АРК). Це на 13% менше, ніж в аналогічний період минулого року, при цьому в 2008 році падіння було незначним - всього 1,5%. Ще більше знизився обсяг організованого туризму - в здравницях відпочили 922,8 тис. осіб (-17,6%).
Зниження туристичного потоку до Криму виявилося менш значним, ніж в середньому по ринку. Загальне падіння в сегменті внутрішнього туризму склало 30-40%, повідомив президент Асоціації лідерів турбізнесу України Тарас Демура. А число туристів, які вибрали такий популярний напрям, як Туреччина, в січні-липні зменшилося на 22,16%, що є гіршим показником за останні три роки. "На цьому фоні падіння в Криму некритичне. Скептики чекали зниження турпотоку в АРК на 40-50%", - відзначає директор з туризму "Пан Юкрейн" Олена Шаповалова.
В Мінкульті розповіли, що в нинішньому році до Криму приїхали більше російських туристів, ніж у минулому. "З розмов з туроператорами і інформації баз розміщення ми знаємо, що росіян стало більше", - повідомила перший заступник міністра Марина Слесарьова. За її словами, це спричинено зростанням цін на краснодарських курортах. Крім того, в нинішньому році кримські туроператори активніше рекламувалися в Росії.
Між тим, на думку туроператорів, Крим не скористався повною мірою можливістю залучення туристів, традиційно відпочивальників за кордоном. "Оператори розраховували, що, якщо у зв'язку з кризою турист не поїде за кордон, він поїде до Криму, але цього не сталося", - сказала пані Шаповалова. Кримські готелі виставили дуже високі ціни, пояснює глава Всеукраїнської асоціації туроператорів Ігор Голубаха. За його словами, оператори рекомендували здравницям знизити вартість розміщення на 15-20%, проте вони цього не зробили: "Деякі залишили ціни на рівні минулого року, а частина - прив'язали до курсу долара". В результаті завантаження готелів знизилося з 80-90% у попередні роки до 70-75%, відзначає пан Голубаха.
Ірина Миронова
За матеріалами:
Коммерсант-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас