У Росії проходять муніципальні вибори — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Росії проходять муніципальні вибори

Казна та Політика
139
Сьогодні у Росії єдиний день голосування, вибори проходять в 76 регіонах країни. Росіяни обирають депутатів в органи державної влади суб'єктів РФ та в органи місцевого самоврядування. Громадянам Росії належить обрати 42 тис. 785 депутатів.
У трьох суб'єктах Російської Федерації - Республіці Марій Ел, Тульській області та Москві обирають депутатів законодавчих зборів. За їх підсумками буде заміщено 135 мандатів.
Цього ж дня в 70 суб'єктах РФ проводяться вибори депутатів представницьких органів місцевого самоврядування. У 33 регіонах обиратимуться депутати 235 муніципальних районів, міських округів, внутрішньоміських територій. При цьому заміщається 4 тис. 421 мандат.
У 41 суб'єктові Російської Федерації планується обрати депутатів представницьких органів 3 тис. 256 сільських і міських поселень, де за підсумками буде заміщено 34 тис. 932 мандати.
Також проводяться додаткові та повторні вибори депутатів: муніципальних утворень столиць, в 7 регіонах; муніципальних районів, міських округів, внутрішньоміських територій міст федерального значення в 37 регіонах; сільських і міських поселень в 38 регіонах Росії. У 9 суб'єктах довибори відбудуться в законодавчі збори ще по 11 одномандатним виборчим округам.
У містах Грізний (Чеченська Республіка), Астрахані та Південно-Сахалінську виберуть мерів, а також у ряді регіонів Росії будуть проведені місцеві референдуми та голосування зі зміни кордонів муніципальних утворень.
Вперше проводитимуться муніципальні вибори в двох республіках - Чечні та Інгушетії. У Чечні належить вибрати 2 тис. 565 членів муніципальних рад, а в Інгушетії 548 депутатів.
У шести регіонах Росії - Кабардино-Балкарії, Калмикії, Чувашії, Липецькій та Нижегородській областях, Єврейській автономній області - вибори не проводяться.
Відзначимо, що на вибори в Московську міськдуму не був допущений жоден кандидат від опозиції - "Солідарності", РНДС та інших рухів. У виборах беруть участь представники "Єдиної Росії", "Справедливої Росії", КПРФ, ЛДПР та "Яблука".
У забезпеченні громадського порядку та безпеки в регіонах задіяно більше 75 тис. співробітників органів внутрішніх справ і понад 3 тис. військовослужбовців.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас