Експерт: Велику частину проблемних кредитів банкам не повернуть — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Велику частину проблемних кредитів банкам не повернуть

1346
Большість реструктуризованої заборгованості за банківськими кредитами не обслуговуватиметься боржниками фінустанов, прогнозує Олександр Завадецький, партнер юридичної компанії Arzinger.
"На мою думку, приблизно половина реструктуризованих зобов'язань стане предметом судових розглядів у найближчі два-три роки", - цитує слова експерта maanimo.com
Юрист відзначає, що всупереч деяким прогнозам, вітчизняні компанії не особливо активно намагалися в судовому порядку позбутися банківських кредитів цього року.
"Це не набуло широкого поширення, якщо не враховувати справи про банкротства, які закінчуються ліквідацією позичальника. Банки продемонстрували свою готовність реструктурувати борги, щоб уникнути погіршення свого балансу і порушення економічних нормативів", - заявив Завадецький.
Експерт указує, що за допомогою суду позбутися кредиту реально, але обов'язок повернути отримані гроші (без відсотків та інших нарахованих платежів), як правило, залишається. Простіше позбутися всіх зобов'язань в процедурі банкротства, сказав фахівець.
"Законодавство, яке регулює зобов'язання, достатньою мірою захищає кредиторів. Разом з тим, законодавство, яке регулює стягнення боргів, а також інфраструктура застосування права дають велику свободу боржникам", - сказав Завадецький.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас