Парламент України призначив Петра Порошенка главою МЗС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Парламент України призначив Петра Порошенка главою МЗС

Казна та Політика
2514
Верховна Рада затвердила Петра Порошенка новим главою Міністерства закордонних справ України.
За таке рішення в п'ятницю проголосували 240 народних депутатів.
Порошенко прийняв присягу в сесійній залі парламенту.
Як повідомлялося, президент України Віктор Ющенко запропонував кандидатуру Порошенка на посаду міністра закордонних справ країни. Відповідний проект постанови зареєстрований у Верховній Раді 7 жовтня.
Порошенко (1965 рр.) - випускник факультету міжнародних відносин і міжнародного права Київського національного університету ім. Шевченка, економіст-міжнародник. Депутат Верховної Ради 1998-2005 рр. У 2005 році - секретар Ради національної безпеки і оборони України.
В період перебування на посту глави РНБО в березні 2005 року Порошенко передав всі свої бізнес-активи у ВАТ "Закритий недиверсифікований корпоративний інвестиційний фонд "Петра Порошенка", пізніше перейменований в "Прайм Ессетс Кепітал". У числі його найбільших активів - кондитерська корпорація "Рошен", машинобудівна корпорація "Богдан", корпорація "Рідна марка", телевізійний "5 канал".
В лютому 2007 року Порошенко був призначений головою Ради Національного банку України і очолював її до теперішнього часу.
Як повідомлялося, Верховна Рада 3 березня 2009 року відправила у відставку главу МЗС Володимира Огризка. Пізніше він звернувся до президента з проханням не вносити повторно його кандидатуру на пост глави МЗС, пояснивши це небажанням працювати в уряді Юлії Тимошенко.
Ющенко 17 березня вніс на розгляд парламенту кандидатуру посла України в США Олега Шамшура на пост міністра закордонних справ.
Рада парламентської коаліції, у свою чергу, звернувся до глави держави з проханням внести на пост глави МЗС кандидатуру Бориса Тарасюка, який свого часу очолював зовнішньополітичне відомство.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас