Індекси в США зросли в четвер на даних з ринку праці, сильній звітності Alcoa — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Індекси в США зросли в четвер на даних з ринку праці, сильній звітності Alcoa

Фондовий ринок
107
Американські фондові індекси зросли в четвер на даних про більш значне, ніж очікувалося, скорочення числа заявок на допомогу з безробіття в США, повідомило агентство Bloomberg.
Котирування ф'ючерсів ранком у п'ятницю демонструють підвищення: грудневі контракти на S&P 500 до 8:31 додали 0,009%, на Dow Jones до 8:25 - 0,031%.
Минулого тижня число заявок на допомогу з безробіття знизилося на 33 тис. - до 521 тис., мінімального рівня із січня, свідчать дані міністерства праці США. Аналітики очікували зменшення на 11 тис.
Значну підтримку ринку робить також сильна звітність Alcoa за минулий квартал. Вартість акцій Alcoa виросла за підсумками торгів на 1,1%.
Найбільший американський виробник алюмінію зненацька для ринку закінчив третій квартал із прибутком за рахунок економії витрат і завдяки підвищенню світових цін на метали. Чистий прибуток корпорації склав $77 млн, або 8 центів на акцію (без урахування разових факторів - 4 центи), проти $268 млн, або 33 центів рік назад.
Очікувалося, що компанія в третьому кварталі зафіксує чистий збиток у розмірі 9 центів розраховуючи на акцію.
"Ралі на фондовому ринку повинне продовжитися в четвертому кварталі, - вважає старший інвестиційний директор Chemung Canal Trust у Нью-Йорку Том Вірт. - Ми бачимо поліпшення економічних індикаторів. Звітність Alcoa також дала ринку дуже сильний сигнал".
За прогнозами аналітиків, опитаних Bloomberg, прибутки американських компаній у третьому кварталі знизилися, але в четвертому кварталі їх зростання відновиться.
Котирування акцій сировинних компаній зросли в четвер на тлі підйому цін на метали і нафту. Папери Freeport-McMoRan Copper & Gold подорожчали на 3%, ExxonMobil - на 0,6%.
Акції Home Depot, найбільшої в США мережі магазинів товарів для будинків, підросли за підсумками торгів на 2,9%.
Папери Monster Worldwide Inc. подорожчали на 5,7%. Цільова вартість акцій власника найбільшого у світі онлайнового ресурсу з пошуку роботи була підвищена JPMorgan до $24 з $12, аналітики JPMorgan також поліпшили рекомендації для паперів компанії до "вище ринку" з "нейтрально".
Акції американських рітейлерів зросли після повідомлення, що продажі в магазинах, відкритих принаймні рік, у вересні збільшилися вперше за 13 місяців, зростання продажів склав 1,1%.
Ринкова вартість Abercrombie & Fitch збільшилася на 5,5%, Limited Brands - на 3,9%, Macy's - на 5,1%.
Індекс Dow Jones Industrial Average за підсумками торгів у четвер виріс на 61,29 пункту (0,63%) - до 9786,87 пункту.
Standard & Poor's 500 здійнявся на 7,9 пункту (0,75%), склавши 1065,48 пункту.
Значення індексу Nasdaq Composite збільшилося на 13,6 пункту (0,64%) - до 2123,93 пункту.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас