Alcoa виявилося мало — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Alcoa виявилося мало

Фондовий ринок
153
На українському ринку акцій у четвер попит переважав над пропозицією на підтримці позитивної зовнішньої кон'юнктури
В результаті індекс Української біржі виріс на 3,43% - до 1481,13 пункту, індекс ПФТС - на 2,04% - до 604,78 пункту, повністю компенсувавши вчорашнє падіння.
"Сильні квартальні результати американської алюмінієвої корпорації Alcoa підтримали позитивний настрій торговців як на світовому, так і на локальному ринку,- уточнює аналітик ІГ "Сократ" Валерія Коцур.- Позитивно на зовнішній кон'юнктурі також відбилося зниження кількості обігів за допомога з безробіття в США минулого тижня".
Підтримку європейським фондовим ринкам також зробило заяву глави Європейського центрального банку Жана-Клода Тріше, відповідно до якого рівень облікової ставок у єврозоні є адекватним, а жорсткість монетарної політики ЄЦБ найближчим часом не передбачається у зв'язку із прогнозами низького інфляційного тиску в середньочасній перспективі.
При цьому зростання цін на основні матеріали продовжує збільшувати попит на акції сировинного сектора. "На українських ринках зросли котирування металургійних підприємств, представників машинобудівного сектора, а також коксохімів",- відзначає Коцур. Попитом користувалися також акції банків: на більших обсягах торгувалися паперу "Райфайзен Банку Аваль" і Укрсоцбанку. Індексні папери Української біржі подорожчали на 2-6%. У лідерах торгів були акції "Мотор Січі" (3,33%), Єнакієвського метзаводу (5,92%) і "Укрнафти" (3,21%). При цьому найбільше зростання показали акції компаній другого ешелону: ММК ім. Ілліча (20,33%), концерну "Стирол" (11,96%) і Ясинівського КХЗ (9,66%).
На ПФТС укладено угод на суму 7,6 млн. грн. У лідерах торгів були акції Марганецького ГЗКу, Єнакієвського МЗ і "Укрнафти".
Ольга Галицька
За матеріалами:
Экономические Известия
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас