"ТАС"переходить до ВТБ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"ТАС"переходить до ВТБ

8639
Російська група ВТБ планує сконцентрувати у себе понад 90% страхових активів "ТАС". Тігіпко братиме участь в управлінні страховими компаніями.
Як стало відомо "ЭИ", страхові активи, що належать Сергію Тігіпку, будуть продані російській групі ВТБ. "Угода з продажу активів через офшорну компанію перебуває на стадії завершення. Планується, що СГ "ТАС", що спеціалізується на ризиковому страхуванні, співпрацюватиме з дочірнім банком "ВТБ Банк (Україна)". Очікується, що ця синергія фінансових активів дасть хороший результат", - заявило джерело, близьке до оборудки.
7 жовтня 99,94% акцій СК "ТАС" сконцентрувала кіпрська компанія "Т.А.С. Оверсіз Інвестментс Лімітед", в акціонерному капіталі СГ "ТАС" поки не сталося змін - 24,8% акцій належить "Алкемі Лімітед", 75% контролює ІФГ "ТАС".
В той же час в ІФГ "ТАС" не підтвердили факт здійснення угоди. "Продаж акцій кіпрській компанії був здійснений з метою консолідації активів у рамках ІФГ "ТАС". Ця операція має виключно технічний характер і не впливає на структуру акціонерів. Кінцевим власником СК "ТАС" і всієї ІФГ "ТАС" залишається Сергій Тігіпко", - заявила Марина Глєєва, фахівець з маркетингу ІФГ "ТАС". У "ВТБ Банку" також вважали за краще не коментувати угоду, обмежившись коментарем прес-служби: "Група ВТБ в даний час не розглядає можливості придбання активів в Україні".
"Угода була здійснена за дуже хорошою ціною, ненабагато нижчою, ніж докризова вартість групи. При цьому компанія Сергія Тігіпка, що управляє, продовжить займатися керівництвом страхових проектів "ТАС", - заявило інше джерело, близьке до ситуації. За оцінками експертів, обидві компанії могли бути продані за 500 млн. грн.
В умовах кризи й падіння вартості фінансових активів найбільші страхові компанії не втрачають привабливості. Недавно Микола Лагун, власник "Дельта Банку", придбав 45% акцій СК "Оранта". Учасники ринку пояснюють такий інтерес інвесторів істотним зниженням вартості страхових компаній, які до кризи були переоцінені, і наявністю у банкірів вільних коштів, що дозволяють інвестувати в збільшення частки впливу в українському фінансовому секторі. Також характерно, що страхові компанії купують банкіри, що дозволяє отримати ефект від крос-продажу продуктів.
Інтерес росіян до українських активів також не випадковий, на відміну від європейських інвесторів, вони краще розуміють політичні й економічні ризики української економіки і готові проводити експансію на фінансовий ринок. "Україна розчарувала західних інвесторів падінням ВВП, нестабільною політичною і економічною ситуацією. А росіяни мають кошти на покупку активів. У нас одна ментальність і схожа економічна ситуація", - відзначив Павло Нельга, голова правління "Української страхової групи". Примітно, що, за інформацією "ЭИ", Сергій Тігіпко не втратив інтересу до фінансового ринку і придбав банк "Ренесанс Капітал", на базі якого планує побудувати майданчик для розвитку колекторного бізнесу, купуючи проблемні портфелі споживчих кредитів інших банків.
За матеріалами:
Экономические Известия
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас