Тимчасовий адміністратор: Укрпромбанк може бути збережений — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тимчасовий адміністратор: Укрпромбанк може бути збережений

1079
Затверджений президентом України указ про підтримку проблемних банків може активізувати процес погашення кредитів, що дає можливість збереження Укрпромбанку (Київ), заявив тимчасовий адміністратор цієї фінансової установи Костянтин Раєвський на прес-конференції. Він відзначив, що для переведення вкладників і активів у державний банк буде потрібно спільне рішення Кабінету міністрів і Національного банку України.
К.Раєвський додав, що Платинум Банк зробив пропозицію забрати 80% філіальної мережі Укрпромбанку, кредитний портфель фізичних осіб і зобов'язання перед ними, проте Мінфін відмовився задовольнити цю пропозицію, незважаючи на те, що Платинум Банк діяв за підтримки Міжнародної фінансової корпорації.
Як повідомлялося, напередодні прем'єр Юлія Тимошенко повідомила: уряд прийняв рішення про те, що депозити вкладників і активи Укрпромбанку будуть передані в націоналізований цього року Родовід Банк (Київ) з подальшою ліквідацією Укрпромбанку.
В Секретаріаті президента це рішення піддали критиці.
Раніше розглядався варіант рекапіталізації Укрпромбанку за рахунок бюджетних коштів. За оцінкою Нацбанку України, банк потребував додаткового капіталу на суму 8,9 млрд грн. Проте в серпні-2009 стало відомо про плани щодо переведення коштів вкладників Укрпромбанку в Родовід Банк або державний Ощадбанк.
До початку серпня клієнтами Укрпромбанку були понад 388 тис. українців. Тимчасова адміністрація діє в ньому з січня-2009.
Згідно з даними Нацбанку, на 1 липня 2009 року за розміром загальних активів Укрпромбанк посідав 18-е місце (9,47 млрд грн.) серед 184 банків, що діяли в країні.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас