Ющенко не має наміру підписувати держбюджет-2010 при недостатньому фінансуванні армії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ющенко не має наміру підписувати держбюджет-2010 при недостатньому фінансуванні армії

Казна та Політика
176
Президент Віктор Ющенко не має наміру підписувати державний бюджет на 2010 рік у випадку, якщо в ньому не буде передбачено достатнє фінансування Збройних сил. Про це йдеться в повідомленні, розміщеному на офіційному сайті Президента.
"Глава держави підкреслив: якщо уряд і прем'єр-міністр не виправлять ситуацію, яка на даний момент склалася навіть із забезпеченням мінімальних потреб ЗСУ, він не підпише бюджет наступного року", - сказано в повідомленні.
Ющенко відзначив, що в держбюджеті-2009 ігнорувалися потреби армії, і в представленому урядом проекті держбюджету на 2010 рік потреби армії також ігноруються.
Президент підкреслив, що в бюджеті-2009, в порівнянні з попереднім роком, в 3 рази скорочені витрати на розвиток озброєння і технічного забезпечення, в 2 рази - на підготовку армії.
"Через недостатнє фінансування Збройні сили дійшли до критичної межі... Я хотів би запитати прем'єр-міністра: кому потрібна така армія? Або це чиєсь замовлення, щоб на такому пайку утримувати військо?" - сказав Президент.
За його словами, фінансування армії є зараз політичною проблемою.
"Я хочу цим підкреслити одне - не можна політично жонглювати армією", - сказав Президент.
Також Ющенко нагадав, що раніше прем'єр-міністр Юлія Тимошенко обіцяла перекласти армію на контрактну основу і поліпшити її матеріальне забезпечення і мусить нести відповідальність за свої обіцянки.
Ющенко особливо підкреслив, що в проекті держбюджету на 2010 рік має бути передбачена програма будівництва 4 вітчизняних кораблів класу "Корвет".
Ющенко впевнений, що через такого роду державне замовлення Україна вийде на найбільш ефективну ціну бойової одиниці й почне серійне виробництво цього корабля.
Президент відзначив, що на сьогодні Україна потребує 10 корветів, а світова необхідність складає близько 300 одиниць.
Як повідомлялося, Ющенко вимагає від Кабінету Міністрів і Верховної Ради збільшення фінансування армії в 2010 році.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас