НБУ рекомендує банкам активніше користуватися реєстром позичальників для зниження кредитних ризиків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ рекомендує банкам активніше користуватися реєстром позичальників для зниження кредитних ризиків

644
Національний банк рекомендує комерційним банкам активніше користуватися даними з Єдиної інформаційної системи "Реєстр позичальників" для зниження кредитних ризиків. Про це йдеться в листі НБУ №40-312/5355-18662 від 6 жовтня.
"В зв'язку зі зростанням кредитних ризиків... і з метою поліпшення роботи з управління кредитними ризиками Національний банк пропонує банкам активно використовувати в своїй роботі дані, розміщені в Єдиній інформаційній системі "Реєстр позичальників", - сказано в листі.
За даними НБУ, реєстр позичальників містить інформацію про всіх клієнтів банків, які мають прострочену заборгованість за кредитами, а це дозволить фінустановам отримувати необхідні дані й уникати небажаних ризиків при прийнятті рішень про видачу кредитів.
НБУ також закликає банки своєчасно надавати інформацію про прострочену заборгованість для внесення її до реєстру позичальників.
НБУ вважає, що банкам також слід активізувати співпрацю з різними бюро кредитних історій для мінімізації кредитних ризиків.
Як повідомлялося, положення про Єдину інформаційну систему "Реєстр позичальників" затверджено постановою НБУ №245 від 27 червня 2001 року.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас