Ющенко підписав указ про заходи щодо відновлення стабільності у банківській системі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ющенко підписав указ про заходи щодо відновлення стабільності у банківській системі

Казна та Політика
1739
Президент України Віктор Ющенко підписав указ № 813/2009 про заходи щодо забезпечення відновлення стабільності у банківській системі. Текст указу розміщено на офіційному сайті глави держави.
Зокрема, Президент рекомендував НБУ визначити за участю тимчасових адміністраторів банків перелік найбільших недобросовісних позичальників банків, забезпечити у п'ятиденний строк завершення тимчасовими адміністраторами переговорів із такими позичальниками щодо термінів та способів погашення їх заборгованості перед банками; опрацювати у дводенний строк за результатами проведених переговорів із недобросовісними позичальниками питання щодо: створення реєстру недобросовісних позичальників з метою скорочення ризиків банків під час обслуговування кредитної заборгованості таких позичальників; унеможливлення участі недобросовісних позичальників у закупівлі товарів, робіт і послуг за державні кошти, залучивши до цього відповідні державні органи.
Також В.Ющенко доручив проаналізувати фінансовий стан банків, в яких призначена тимчасова адміністрація, та за результатами аналізу опрацювати питання щодо повернення дозволу банкам на здійснення кредитних операцій.
Також в указі є доручення Кабміну вжити заходів щодо додержання вимог закону стосовно тимчасової відмови у виїзді за кордон громадянам України, які мають невиконані кредитні зобов'язання.
Президент рекомендував Генеральній прокуратурі України утворити за участю представників Національного банку України, Служби безпеки України, інших державних органів, тимчасових адміністраторів банків робочу групу щодо вироблення заходів, спрямованих на забезпечення захисту прав та інтересів клієнтів банків, у тому числі громадян - вкладників банків.
Глава держави запропонував Верховному суду України узагальнити судову практику щодо вирішення справ, за якими позивачами є банки, в яких призначено тимчасову адміністрацію. Цей указ набирає чинності з дня його опублікування.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас