Ослаблення американської валюти забезпечило зростання цін на золото до рекордного значення — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ослаблення американської валюти забезпечило зростання цін на золото до рекордного значення

Валюта
605
Ціна на золото продовжує зростати третій день поспіль і побила черговий рекорд. На торгівельних майданчиках переважають побоювання щодо перспективної динаміки котирувань низки валют, головним чином американського долара.
Учасники торгів побоюються, що валюти втратять в ціні на тлі збільшення видатків урядів на боротьбу з рецесією, що провокує підвищений попит на метали. Інвестор Джим Роджерс вважає: в найближче десятиліття ціни можуть перевищити $2000 за унцію, передає Bloomberg. "Люди друкують гроші, золото дорожчає. Є безліч причин для того, щоб в правильний час купувати золото", - заявив він.
Золото з негайним постачанням, яке торгувалося сьогодні в Сінгапурі поблизу рівнів у $1053,68 за унцію, протягом минулого року подорожчало на 16%. Золото з постачанням у грудні на торгах в Нью-Йорку додало 1,1% до $1055,50 за унцію, це теж рекорд.
Екс-глава Федеральної резервної системи (ФРС) США Алан Грінспен висловив упевненість в тому, що стрибок цін на золото сигналізує про те, що інвестори купують метали для того, щоб хеджувати ризики від зниження курсів валют.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас