Азіатські фондові індекси підвищуються 3-й день підряд — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Азіатські фондові індекси підвищуються 3-й день підряд

Фондовий ринок
83
Зведений індекс акцій країн Азії в четвер збільшується третю торговельну сесію поспіль на тлі сприятливих даних з ринку праці Австралії, повідомило агентство Bloomberg.
Індекс MSCI Asia Pacific, який враховує ситуацію на 14 ринках Азіатсько-Тихоокеанського регіону, з відкриття ринку збільшився на 0,9% - до 118,15 пункту, що є максимальним рівнем за останні два тижні. З 9 березня, коли був зафіксований п'ятирічний мінімум показника, він злетів уже на 67%.
Японський фондовий індикатор Nikkei 225 до 8:23 здійнявся на 0,2%, гонконгський Hang Seng до 8:08 - на 0,2%.
"Вартість акцій уже не дуже низька в Азії, але не схоже, щоб вона була й сильно надмірною, з іншого боку", - відзначає керуючий Matthews International Capital Management Роберт Хоррокс.
Австралійський S&P/ASX 200 виріс із відкриття ринку на 1,4%, демонструючи найбільший підйом серед азіатських індикаторів. За даними статуправління країни, число працевлаштованих людей в Австралії збільшилося у вересні на 40,6 тис., що стало несподіванкою для аналітиків.
Котирування акцій National Australia Bank здійнялися на 4,3%, Commonwealth Bank of Australia - на 2,9%.
Вартість паперів Alumina, спільного підприємства американської Alcoa в Австралії, здійнялася на 6,2%. Найбільший американський виробник алюмінію Alcoa, як стало відомо в середу, зненацька для ринку закінчив третій квартал із прибутком за рахунок економії витрат й у результаті підвищення світових цін на метали.
Акції Mitsui O.S.K. Lines, оператора найбільшого у світі торговельного флоту, подорожчали на 6,2% після того, як аналітики Bank of America - Merrill Lynch поліпшили рекомендації для них до нейтрально" з "нижче ринку".
"Світова економіка й корпоративні прибутки йдуть шляхом відновлення", - відзначає головний фондовий керуючий Shinkin Asset Management Наокі Фуджівара.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас