Рада пропонує реприватизувати підприємства, де порушуються права на працю і оплату праці — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рада пропонує реприватизувати підприємства, де порушуються права на працю і оплату праці

Казна та Політика
142
Верховна Рада підтримала в першому читанні проект постанови про недопущення порушень прав на працю й оплату праці в умовах фінансово-економічної кризи. За відповідний проект постанови проголосували в першому читанні 309 депутатів з 435 зареєстрованих.
Проект постанови пропонує вважати неприпустимим порушення прав громадян на працю й оплату праці в умовах фінансово-економічної кризи, зокрема шляхом зупинки виробництва, скорочення чисельності працівників підприємства, зменшення розмірів оплати праці таких працівників, примушення їх до оформлення відпусток без збереження заробітної плати.
Згідно з документом, уряду пропонується доручити Фонду державного майна, органам місцевого самоврядування при виявленні фактів порушення прав працівників приватизованих підприємств, вживати заходів для розірвання договорів купівлі-продажу таких підприємств і повернення приватизованих об'єктів у державну або комунальну власність.
Відповідно до проекту постанови, Генеральній прокуратурі пропонується забезпечити системний нагляд за дотриманням права трудящих і в разі їх порушення невідкладно вживати заходів прокурорського реагування.
Ініціатор проекту постанови - голова Верховної Ради Володимир Литвин.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас