Зведений індекс акцій країн Азії росте вперше за 4 сесії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Зведений індекс акцій країн Азії росте вперше за 4 сесії

Фондовий ринок
79
Зведений індекс акцій країн Азії у вівторок збільшується вперше за чотири торговельних сесії слідом за підвищенням вартості акцій компаній-експортерів, повідомило агентство Bloomberg.
Індекс MSCI Asia Pacific, що враховує ситуацію на 14 ринках Азіатсько-Тихоокеанського регіону, з відкриття ринку збільшився на 1% - до 114,82 пункту. За три попередні робочі дня він втратив 3,6%. Гонконгський фондовий індикатор Hang Seng до 7:57 здійнявся на 0,7%, сінгапурський STI - на 1,8%, південнокорейський Kospi - на 0,4%.
Позитивний вплив на настрої інвесторів зробила американська статистика, а також подорожчання сировинних товарів.
Індекс ділової активності в сфері послуг США (ISM Non-Manufacturing) у вересні збільшився до 50,9 пункту в порівнянні з 48,4 пункти місяцем раніше. Експерти прогнозували зростання лише до 50 пунктів.
Перевищення індексом позначки в 50 пунктів свідчить про збільшення ділової активності в сфері послуг, на частку якої доводиться близько 90% ВВП США, тоді як значення індексу в 50 пунктів і нижче говорить про її погіршення. Таким чином, активність у секторі послуг минулого місяця зросла вперше за рік, зокрема, на тлі поліпшення стану ринку житла.
Котирування акцій японського автовиробника Nissan Motor, який 34% виторгу отримує з північноамериканського ринку, зросли з початку торгів у вівторок на 2,7%.
Ціна паперів Honda Motor, 45% продажів якої доводиться на Північну Америку, здійнялася на 1,5%.
Вартість акцій австралійської Hardie Industries, найбільшого в США продавця лицювальних матеріалів для будинків, збільшилася на 3,5%.
Папери Mazda Motor подорожчали на 4,3% після того, як автомобільна компанія скоротила прогноз збитку за підсумками поточного фінансового року на 48%, пославшись на збільшення продажів і скорочення витрат.
Підвищення вартості кольорових металів викликало зростання котирувань паперів Rio Tinto Group (на 2,2%) і BHP Billiton (на 1,5%).
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас