Ющенко вважає недосконалою систему підпорядкування українських вузів 26 різним міністерствам і відомствам — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ющенко вважає недосконалою систему підпорядкування українських вузів 26 різним міністерствам і відомствам

Казна та Політика
170
Президент України Віктор Ющенко виступає за вдосконалення системи підпорядкованості вищих навчальних закладів України 26 різним міністерствам і відомствам. Про це він заявив сьогодні на зустрічі з членами Союзу ректорів вищих навчальних закладів України.
В.Ющенко також підкреслив, що на сьогодні в Україні налічується 881 вуз, в той час як у Великобританії - 96, Італії - 65, Іспанії - 5, Польщі -11. Разом з тим, на думку Президента, проблемою багатьох закладів є невелика кількість студентів. Так, в Україні загальна цифра студентів становить 6,6 тис. осіб, в той час як у більшості країн світу цей показник становить у середньому 30 тис. студентів. У зв'язку із цим В.Ющенко висловився за необхідність удосконалити систему підпорядкованості державних університетів.
Президент також заявив, що кошти в галузі політики державного замовлення часто витрачаються неефективно. За його словами, про це свідчить надлишок випускників за спеціальностями "економіст" і "юрист" і одночасно дефіцит інженерних і будівельних кадрів. "У результаті лише третина випускників вузів одержує направлення на роботу", - сказав він.
Крім того, Президент заявив, що проведене незалежне зовнішнє оцінювання випускників в 2008 і 2009 рр. виявило проблеми з пільговими категоріями абітурієнтів. Він підкреслив, що діти-сироти, діти-інваліди та інші категорії пільговиків повинні бути соціально захищеними і користуватися особливими умовами при вступі. Загальна їхня кількість не перевищує 3-5% усіх абітурієнтів. "У той же час система тестування приводить до того, що кількість пільговиків у престижних вузах на популярних спеціальностях іноді перевищує обсяг державного замовлення", - сказав він.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас