Літні Олімпійські ігри 2016 року відбудуться в Ріо-де-Жанейро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Літні Олімпійські ігри 2016 року відбудуться в Ріо-де-Жанейро

174
Відповідно до рішення Міжнародного олімпійського комітету (МОК), яке було озвучене в Копенгагені, XXVIII літні Олімпійські ігри в 2016 році пройдуть у Бразильському місті Ріо-де-Жанейро.
За право проведення Олімпіади боролися також Чикаго, Токіо і Мадрид. Для участі в презентації міст-кандидатів до Копенгагена прибули президент США Барак Обама, президент Бразилії Луїс Інасиу Лула да Сілва, прем'єр-міністр Японії Юкіо Хатояма і король Іспанії Хуан Карлос I.
Перемога в боротьбі за право прийняти Олімпіаду була взята з мінімальною перевагою. Спочатку за неофіційних фаворитів вважали Чикаго й Ріо-де-Жанейро, двом іншим претендентам - Мадриду і Токіо - перешкодив негласний олімпійський принцип ротації континентів. Проте на завершальному етапі конкурсу жюрі довелося вибирати між Мадридом і Ріо-де-Жанейро. Причому, як відзначають спостерігачі, на рішення МОК не вплинуло емоційне звернення до членів комітету президента США Барака Обами і його дружини Мішель Обами, з яким вони виступили напередодні.
В 2008 року літня Олімпіада проходила в азіатському Пекіні, а в 2012-му Ігри відбудуться в європейському Лондоні.
Сесія МОК у Копенгагені проходила на тлі безпрецедентних заходів безпеки. Вулиці данської столиці патрулювали посилені наряди поліції, навколо копенгагенського виставкового комплексу Bella Center виставили оцеплення.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас