Експерт: Для економізації зовнішньої політики України необхідно створити Експортну раду при Кабміні за участі різних урядових структур — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Для економізації зовнішньої політики України необхідно створити Експортну раду при Кабміні за участі різних урядових структур

157
Для економізації зовнішньої політики України необхідно створити консультативно-дорадчу Експортну раду при Кабінеті міністрів України за участю керівників МЗС, Мінекономіки, міністерства фінансів, інших профільних органів держвлади, а також Державного експортно-імпортного банку, Торгово-промислової палати та Українського союзу промисловців і підприємців. Про це заявив кандидат юридичних наук Володимир Самофалов.
"Головною метою діяльності Експортної ради має бути підготовка пропозицій щодо формування державної експортної політики, розробка та реалізація пріоритетних проектів із надання підтримки зовнішньоекономічній діяльності українських товаровиробників, сприяння їхнім експортним програмам та захисту інтересів національного бізнесу за кордоном", - вважає експерт.
При цьому Рада експортерів Міністерства економіки України має увійти до складу Експортної ради в ролі робочого апарату, зазначає він.
Окрім того, одним з найважливіших завдань Експортної ради, на думку експерта, має стати підготовка та направлення до Верховної Ради України проекту Закону про підтримку українського експорту.
На його основі, вважає Самофалов, необхідно прийняти Державну програму сприяння експорту, спрямовану на створення нової конкурентної моделі розвитку економіки, ефективної системи підтримки розвитку експортного потенціалу країни та підвищення якості вітчизняного експорту.
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас