Укртранснафта" спростовує звинувачення ГоловКРУ у завданні збитків державі на 40 млн грн. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Укртранснафта" спростовує звинувачення ГоловКРУ у завданні збитків державі на 40 млн грн.

Енергетика
189
Керівництво ВАТ "Укртранснафта" вважає необґрунтованими та такими, що не відповідають дійсності, звинувачення голови Головного контрольно-ревізійного управління України Миколи Сивульського в завданні державі збитку в розмірі 40 млн грн в результаті викачування нафти з нафтопроводу Мічурінськ – Кременчук.
Про це сказано у заяві компанії, розповсюдженій її прес-службою. "Укртранснафта" заявляє, що викачування нафтового ресурсу з нафтопроводу в обсязі 104 тис. 420 т (загальна вартість 469,89 млн грн) і передача його на відповідальне зберігання до резервуарного парку ЗАТ "Укртатнафта" була проведена після узгодження з НАК "Нафтогаз України" і всіма профільними відомствами відповідно до чинного законодавства ще в серпні 2009 р.
Спільна робоча комісія, що включає фахівців ВАТ "Укртранснафта", НАК "Нафтогаз України" і ЗАТ "Укртатнафта", на постійній основі проводить інвентаризацію нафти, що належить ВАТ "Укртранснафта", яка знаходиться в резервуарах Кременчуцького НПЗ, про що складаються відповідні акти. Останні виміри були проведені комісією 1 жовтня 2009 р. і підтвердили наявність ресурсу в повному обсязі, сказано у заяві компанії.
Керівництво ВАТ "Укртранснафта" також заявляє, що готове всебічно сприяти ГоловКРУ в проведенні перевірок будь-якого роду.
Нафтопровід Мічурінськ - Кременчук, що входить до системи "Придніпровські магістральні нафтопроводи", до недавнього часу використовувався для постачання сировини на ЗАТ "Укртатнафта" (Кременчуцький НПЗ). З жовтня 2007 р., в результаті конфлікту між акціонерами ЗАТ "Укртатнафта", нафтопровід перестав використовуватися.
За два роки фактичного простою хімічні процеси в нафті, зокрема, відкладення осаду солей, почали призводити до корозії металу. Крім того, почастішали випадки врізання в нафтопровід і незаконне викачування нафти. У зв'язку з цим керівництво компанії ухвалило рішення переведення нафтопроводу Мічурінськ - Кременчук в режим підтримки безпечного стану.
Нагадаємо, 30 вересня 2009 р. Сивульський заявив, що Головне контрольно-ревізійне управління ініціює притягнення до кримінальної відповідальності посадових осіб ВАТ "Укртранснафта". "Завтра (1 жовтня 2009 р.) в Кабінеті Тетяни Корнякової (заступник генпрокурора) вирішуватиметься питання про притягнення до кримінальної відповідальності посадових осіб ВАТ "Укртранснафта", - сказав він. За словами М.Сивульського, ГоловКРУ в ході перевірки виявило прямі збитки державі на суму 40 млн грн в результаті витіснення технологічної нафти з Придніпровських магістральних трубопроводів на Кременчуцький НПЗ. "Непрямі збитки ми підрахувати не змогли, тому що нас не допустили на "Укртранснафту", - сказав Сивульський.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас