Європейські країни згортають програми стимулювання авторинку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Європейські країни згортають програми стимулювання авторинку

283
Уряд Франції в проекті бюджету скоротив обсяги підтримки автомобільної промисловості, у рамках якої попередні 21 місяць діяла програма виплати премії за утилізацію старих автомобілів, пише діловий портал BFM.ru з посиланням на публікацію в Wall Street Journal.
Французький уряд має намір скоротити мінімальний розмір так званої премії, який у цей час становить 1 тисячу євро. Нагадаємо, максимальний розмір доплати становить 5 тисяч євро (залежно від рівня викиду шкідливих речовин в атмосферу старим автомобілем).
Премія у Франції була введена на початку цього року, зокрема, для стимулювання автопродажів, а також запобігання масових звільнень в автопромі, можливих через рецесію. Кожний, хто здавав в утиль свій автомобіль старший 10 років, одержував певну суму на покупку за умови, що викиди вуглекислого газу в новому автомобілі не перевищують 160 грамів на кілометр. Якщо парламентарії схвалять скорочення низки бюджетних статей, то вже з 1 січня розмір субсидії на купівлю нового авто скоротиться до 700 євро, а з 1 липня - 500. Поетапне скорочення розміру субсидій планується продовжити до кінця майбутнього року.
Прем'єр-міністр Італії Сільвіо Берлусконі повідомив, що уряд його країни готовий продовжити аналогічну програму стимулювання автомобільних продажів, термін якої минає 31 грудня 2009 року. Нагадаємо, в Італії доплата за здачу в утиль старого автомобіля коливається в діапазоні від 1500 до 6500 євро, також залежно від рівня викидів шкідливих речовин.
"Утилізаційні премії" діють в 12 країнах Євросоюзу, найбільш успішно програма була реалізована в Німеччині, де з початку її дії щомісячне зростання продажів доходило до 40%. Як раніше заявляв співробітник інституту з дослідження автомобільної промисловості Вольфганг Майніг в інтерв'ю телекомпанії ARD, завдяки цим преміям, число проданих нових автомобілів у ФРН було доведено до 3,6 млн штук. Однак у цей час подальша реалізація програми перебуває під сумнівом, оскільки кошти, виділені урядом Німеччини на виплату премій, закінчилися.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас