Мінпаливенерго України вивчить ситуацію, пов'язану з зупинкою Одеського НПЗ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінпаливенерго України вивчить ситуацію, пов'язану з зупинкою Одеського НПЗ

Енергетика
242
Міністерство палива й енергетики України вивчить ситуацію, пов'язану з припиненням роботи ВАТ "Лукойл-Одеський НПЗ", повідомив журналістам глава міністерства Юрій Продан у п'ятницю.
"Ми вивчатимемо цю ситуацію, до нас вже надійшло звернення компанії", - сказав він.
Як повідомлялося, керівництво НК "Лукойл" прийняло рішення на невизначений термін зупинити Одеський НПЗ і припинити випуск нафтопродуктів. У компанії відзначили, що таке вимушене рішення викликане діями ВАТ "Укртранснафта", яке з 1 жовтня 2009 року припинило прокачувати нафту по маршруту Лисичанськ-Кременчук-Одеський НПЗ.
Згідно з розрахунками фахівців НК "Лукойл", запропоновані "Укртранснафтою" інші маршрути постачань нафти на Одеський НПЗ значно підвищують вартість сировини і, таким чином, призводять до збитковості роботи підприємства.
Крім цього, російська АК "Транснафта" не має технічної можливості забезпечити постачання нафти на Одеський НПЗ по інших маршрутах в жовтні поточного року, відзначають в "Лукойлі".
Як повідомило Агентству нафтової інформації джерело в "Лукойлі", президент компанії Вагіт Алєкперов наступного тижня планує обговорити з керівництвом України ситуацію, що склалася навколо Одеського НПЗ.
Джерело "Інтерфаксу" в уряді України повідомило, що раніше передбачалося на початку наступного тижня провести в Одесі виїзне засідання уряду.
Проектна потужність НПЗ з переробки сировини складає 2,8 млн тонн на рік.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас