Киян чекає тарифний шок? — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Киян чекає тарифний шок?

Казна та Політика
1887
Киян чекає тарифний шок. Про це журналістам заявив один з лідерів Блоку Віталія Кличка, лідер Української селянської демократичної партії Дмитро Андрієвський, коментуючи результати першого засідання робочої групи з підготовки проекту рішення щодо тарифів на житлово-комунальні послуги.
"Створена більшістю Черновецького для врегулювання тарифної проблеми робоча група насправді готує нове шокове підвищення тарифів для населення", - відзначив опозиційний політик.
За інформацією Дмитра Андрієвського, жодне з десяти пропозицій щодо зменшення тарифного тиску на киян, які містяться в підготовленому ним проекті рішення, на засіданні робочої групи навіть не розглядалося. Замість цього був запропонований інший проект, згідно з яким ціни на житлово-комунальні послуги вже найближчим часом виростуть у декілька разів, а відповідальність за це буде покладена на депутатів.
"Проект комунальних монополістів вражає своїм цинізмом. Не зробивши нічого для оптимізації надання житлово-комунальних послуг, для поліпшення їх якості, вони планують чергове підвищення тарифів на 50% з 1 січня 2010 року і у декілька разів - з 1 квітня. При цьому точкою відліку планується зробити ціни, встановлені незаконним розпорядженням заступника голови КМДА, зупинені Кабінетом Міністрів і оскаржені в суді", - повідомив депутат.
"Передвиборча риторика, яка сьогодні стримує апетити комунальних монополістів, на початку наступного року зміниться шоковою терапією для киян. Результативно протистояти їй може тільки об'єднання опозиційних сил, які повинні вже сьогодні захищати своїх виборців", - відзначив Дмитро Андрієвський.
Нагадаємо, що проектом рішення, запропонованим Дмитром Андрієвським, було передбачено:
- скасувати розпорядження про підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги для населення;
- вважати чинними тарифи, які діяли до 1 червня 2009 року;
- зобов'язати КМДА забезпечити проведення перерахунку й повернення населенню зайве сплачених коштів;
- встановити мораторій на підвищення тарифів до прийняття окремого рішення Київради;
- зобов'язати КМДА невідкладно прийняти рішення про визначення виконавців житлово-комунальних послуг і укладення прямих договорів зі споживачами;
- провести незалежну експертизу економічного обґрунтування тарифів;
- забезпечити проведення громадських слухань по кожному будинку.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас