Ціна нафти може знизитися наступного тижня через спад попиту — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ціна нафти може знизитися наступного тижня через спад попиту

Енергетика
203
Нафта може подешевшати наступного тижня через скорочення операцій на нафтопереробних заводах (НПЗ) і спад попиту в Північній Америці, повідомило агентство Bloomberg.
15 із 31, або 48% аналітиків, які брали участь в опитувані, очікують зменшення ціни нафти. Шість респондентів (19%) вважають, що нафта подорожчає і десять осіб не чекають значних змін.
НПЗ традиційно закривають свої підрозділи на ремонт у вересні й жовтні, оскільки попит на бензин скорочується із закінченням сезону активного використання автомобілів. Завантаженість потужностей НПЗ впала минулого тижня на 1 процентний пункт - до 84,6% на тлі зменшення попиту на бензин.
"Корекція буде зараз або ніколи, - вважає президент консалтингової фірми Schork Group Inc. Стівен Шорк. - "Бензиновий сезон" закінчився, до початку опалювання ще місяць, а НПЗ збираються закриватися на ремонт".
Минулої п'ятниці більшість аналітиків чекали зниження нафти, проте їх прогнози не виправдалися. Котирування жовтневих ф'ючерсних контрактів на нафту марки WTI на Нью-Йоркській товарній біржі (NYMEX) з початку поточного тижня збільшилися на 5,8%.
З початку поточного року нафта подорожчала майже на 60%.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас