Мідь може подешевшати наступного тижня на фоні підвищення запасів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мідь може подешевшати наступного тижня на фоні підвищення запасів

122
Вартість міді може опуститися наступного тижня на тлі підвищення запасів металу, що підсилює побоювання щодо обсягів попиту, повідомило агентство Bloomberg.
Дев’ять з 14, або 64%, опитаних агентством інвесторів, трейдерів і аналітиків, прогнозують зменшення ціни міді та п'ятеро - зростання.
Запаси міді, що відстежується Лондонською біржею металів (LME), за останній місяць збільшилася на 16% після підвищення на 6,4% в серпні й на 5,6% - в липні.
"Запаси на LME різко зросли, незважаючи на значний відтік металу із заходу Китаю, - відзначає аналітик Basemetals.com Уїльям Адамс. - Це означає, що ринки наповнені металом".
Після того як у першому півріччі 2009 року імпорт рафінованої міді до Китаю зріс більш ніж удвічі, в липні й серпні спостерігалося зниження постачань, за даними митниці. КНР є найбільшим у світі споживачем міді.
Зменшення цін на мідь за підсумками цього тижня прогнозувала більшість опитаних. Вартість металу з постачанням через три місяці на LME з понеділка по четвер трохи знизилася, а на торгах у п'ятницю мідь подешевшала на $52 (0,9%) - до $5933 за тонну.
Вартість міді з постачанням у грудні на Comex 2 жовтня опустилася на 1,5% - до $2,697 за фунт.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас