ЄС може піддати Німеччину штрафній процедурі за недопустимий дефіцит держбюджету — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄС може піддати Німеччину штрафній процедурі за недопустимий дефіцит держбюджету

Казна та Політика
256
Берлін офіційно повідомив Брюсселю про те, що дефіцит державного бюджету ФРН в 2009 році складе 3,7 процента валового внутрішнього продукту. Між тим Європейський пакт стабільності і зростання (один з Маастрихтських критеріїв) не дозволяє країнам-учасницям Євросоюзу перевищувати рівень дефіциту держбюджету 3 відсотка ВВП.
За словами члена Єврокомісії Хоакіна Альмунії, що курирує питання економіки, штрафна процедура відносно ФРН і восьми інших країн-порушниць може бути ініційована під час зустрічі міністрів фінансів Євросоюзу, запланованої на 2 грудня. Альмунія підкреслив, що рекомендовані Брюсселем корективи в держбюджет тієї чи іншої держави мають на меті "не карати, а допомагати".
В свою чергу агентство AFP нагадує, що уряд Німеччини прогнозує обсяг дефіциту в ФРН в 2010 році на рівні 5,9 відсотка, тобто майже вдвічі більше від допустимого. В минулому Німеччина вже отримувала офіційне попередження з Брюсселю про порушення критеріїв Пакта стабільності, але в 2007 році ЄС припинив штрафну процедуру проти Берліна, що тривала декілька років.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас