Акції Regal Petroleum дуже подешевшали в четвер після повідомлення про закупорку свердловини — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Акції Regal Petroleum дуже подешевшали в четвер після повідомлення про закупорку свердловини

Фондовий ринок
276
Акції нафтогазової компанії Regal Petroleum з активами в Україні подешевшали в четвер на Лондонській фондовій біржі на 12,3% - до GBP0,945 за акцію після повідомлення компанії про глибоку закупорку свердловини MEX-106, що сталася на Мехедівсько-Голотовщинському родовищі.
"Перфораційна програма MEX-106 в даний час зупинена внаслідок того, що перфораційна колона заклинилася", - сказано в повідомленні компанії.
В результаті рівень видобутку на свердловині складає 50 тис. куб. м природного газу і 10 куб. м (63 барелі) конденсату на добу, що нижче від раніше зроблених прогнозів.
Regal відзначає, що ліквідація закупорки вимагатиме певного часу. При цьому компанія вважає, що вигідніше сконцентрувати зусилля її бурових команд на двох інших свердловинах - SV-58 і SV-61 на Свиридовському родовищі, повернувшись до вирішення проблеми MEX-106 пізніше.
Глава Regal Девід Грір, слова якого приведені в повідомленні, висловив упевненість, що компанія зможе після завершення SV-58 видалити закупорку.
Компанія також сповістила акціонерів 1 жовтня, що організовує триденний візит аналітиків на її українські родовища.
Як повідомлялося, в середині вересня Regal заявила про плани до кінця 2009 року збільшити добовий видобуток газу і конденсату на своїх українських родовищах до понад 3 тис. барелів у порівнянні з 1,17 тис. барелів у середньому в першому півріччі.
В день цього повідомлення акції компанії подорожчали на 7% - до GBP1,1875 (відповідало капіталізації $618 млн).
Але через тиждень Regal заявила, що при бурінні SV-58 двічі стикалася з сильними ударами газу, що змусило її переглянути терміни введення цієї свердловини в дію, що раніше планувалося на кінець жовтня.
Основними нафтогазовими активами Regal є Мехедівсько-Голотовщинське (MEX) і Свиридовське (SV) газоконденсатні родовища (Полтавська обл.), запаси яких до кінця 2006 року оцінювалися в 169,41 млн барелів нафтового еквіваленту. Досягнення максимальних об'ємів видобутку на цих родовищах вимагає буріння великої кількості нових свердловин.
Компанія також володіє заводом з переробки власного газу і конденсату потужністю 700 тис. куб. м газу і 200 куб. м конденсату на добу, а також 13,2 км трубопроводом, що сполучає підприємство з системою магістральних газопроводів.
Чистий збиток Regal в першому півріччі 2009 року склав $7,57 млн, що на 43,8% перевищує аналогічний показник 2008 року. Її дохід за минулий період виріс на 30,4% - до $8,68 млн.
Об’єм видобутку газу за звітний період збільшився на 49% - до 154 тис. куб. м на добу, а газоконденсату - на 53%, до 264 барелів на добу.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас