Група власників євробондів "Нафтогазу України" погодилася з умовами реструктуризації — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Група власників євробондів "Нафтогазу України" погодилася з умовами реструктуризації

Казна та Політика
717
Група кредиторів Національної акціонерної компанії (НАК) "Нафтогаз України" після переговорів у Лондоні у вівторок з представниками НАК про реструктуризацію позики на $500 млн з терміном погашення 30 вересня поточного року погодилася на умови обміну єврооблігацій, повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" партнер консалтингової фірми Aequi-Libria (Люксембург) Карл Філіпп Томас, який представляє групу кредиторів "Нафтогазу".
"Після відвертого обговорення з НАК "Нафтогаз України" в Лондоні 29 вересня 2009 року компанія Corlblow, що представляє інтереси інвесторів, припиняє свою опозицію до пропонованої реструктуризації й голосуватиме на її підтримку на зборах 19 жовтня 2009 року", - сказав Томас.
Згідно з підготовленою для преси заявою за підсумками переговорів, текст якої має в своєму розпорядженні агентство, ініціативна група вважає, що пропоновані "Нафтогазом" умови реструктуризації поки не є оптимальними для власників, проте реально відображають поточну фінансову ситуацію в компанії.
Крім того, сказано в заяві, здійснена 30 вересня виплата "Нафтогазом" в повному обсязі піврічного купона за євробондами свідчить про бажання компанії виконати зобов'язання перед кредиторами, попри складні економічні умови.
Під час відкритої дискусії в Лондоні представники НАК зуміли переконати групу кредиторів, що позиція компанії відображає економічні реалії. "І хоча група незадоволена простроченням платежу, вона усвідомлює бажання "Нафтогазу" вирішити неприємну ситуацію з власниками облігацій шляхом надання суверенних гарантій", - йдеться в заяві.
Corlblow як представник групи вирішила більше не заперечувати проти реструктуризації заборгованості "Нафтогазу України" і оголосила про намір на зборах 19 жовтня (в разі досягнення кворуму в 75%) проголосувати за цю пропозицію.
Як повідомлялося, "Нафтогаз України" 24 вересня запропонував власникам єврооблігацій обміняти їх на нові папери з державною гарантією і погашенням в 2014 році. Держхолдинг пропонує збільшити купонну ставку з поточних 8,125% до 9,5% річних. При цьому, згідно з пропозицією НАК, власники, котрі погодилися на реструктуризацію до 8 жовтня, зможуть обміняти 100% боргу, а на другому етапі реструктуризації (до 15 жовтня) обмін здійснюватиметься з коефіцієнтом 0,95.
Збори власників євробондів відбудуться 19 жовтня 2009 року в Лондоні.
"Нафтогаз України" 30 вересня виплатив відсотки по єврооблігаціях на $500 млн. З урахуванням ставки купона 8,125% річних і піврічного терміну виплати купонний платіж склав близько $20,3 млн.
НАК також веде переговори про реструктуризацію зовнішнього боргу на загальну суму $1,6 млрд. Згідно з даними агентства "Інтерфакс-Україна", окрім єврооблігацій, мова йде про борги "Нафтогазу України" Depha Bank на суму $220 млн, Credit Suisse International (CSI) - на $550 млн і Deutsche Bank - на $395,2 млн, термін погашення яких припадає на 2009-2012 роки. З урахуванням відсотків загальна сума виплат по них складає близько $1,78 млрд, зокрема цього року - близько $650 млн, наступного - близько $570 млн.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас