Паркування подорожчає через нові правила від Тимошенко? — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Паркування подорожчає через нові правила від Тимошенко?

315
Затвердження нових правил паркування приведе до подорожчання послуг. Такого висновку дійшов тижневик "Коментарі:", проаналізувавши проекти урядових постанов "Про затвердження Правил паркування транспортних засобів" і "Про затвердження порядку формування тарифів на послуги з утримання місць платного паркування транспортних засобів", які Кабмін має намір затвердити на найближчих засіданнях.
Одна з головних новацій - запровадження розрахунків за паркувальні послуги винятково через паркомати. На думку експертів, опитаних виданням, це потягне за собою значне підвищення тарифів на паркування.
"Вартість одного паркомату - близько 70-100 тис. грн. Якщо ми обслуговуємо 100 майданчиків, то це, як мінімум, 7-10 млн. грн. витрат. Кожна смужка, проведена на асфальті, - 15 грн., встановлення кожного знака - 500 грн. А ще мають бути різні інформаційні таблиці зі схемами, тарифами, правилами. У цілому це ще стільки ж - близько 10 млн. грн. Підняття тарифів навіть до 5 грн. замале", - пояснив "Коментарям:" директор харківського КП "Муніципальне паркування" Юрій Кузнєцов.
Крім того, у нових правилах паркування пропонується офіційно дозволити блокувати колеса неплатників.
Відповідно до проектів документів, паркувальник, не знайшовши талона про оплату на лобовому склі автівки, має право "перешкоджати виїзду автомобіля". Способи перешкоджання - шлагбаум і стаціонарний блокатор колеса. Якщо автомобіліст рішуче відмовляється платити, паркувальник у присутності двох свідків складає акт про правопорушення, де вказує також вартість наданих послуг. Акт надсилається до суду для примусового стягнення цієї суми. Крім того, в такому разі може стягуватися ще й штраф за порушення правил паркування, адже така можливість передбачена у ч. 2 ст. 122 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Після складання акту автомобіль має бути розблокований.
Втім, відзначає тижневик, ця норма суперечить рішенню Мін’юсту, який ще у квітні визнав незаконним встановлення блокаторів на колеса. Суть документа відомства зводилася до того, що комунальники не мають права обмежувати громадян у порядкуванні власним майном. Це можуть робити лише правоохоронні органи після рішення суду.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас