Тріше: Різкі коливання валютних курсів негативно позначаються на економіці — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тріше: Різкі коливання валютних курсів негативно позначаються на економіці

Валюта
515
Надлишкова волатильність валютних курсів негативно позначається на економіці, заявив глава Європейського центрального банку (ЄЦБ) Жан-Клод Тріше, виступаючи на прес-конференції за підсумками засідання міністрів фінансів країн єврозони, що відбулося в четвер в рамках підготовки до майбутньої зустрічі представників G7 у Стамбулі.
"Як мені здається, світові регулятори зацікавлені в сильній і стабільній міжнародній фінансовій системі, - цитує його слова агентство Bloomberg. - Надлишкова волатильність і безладний рух валютних курсів негативно позначаються на економіці та фінансовій стабільності".
За словами Тріше, дуже важливо досягти глобального консенсусу в питанні реформування фінансової системи.
Відповідаючи на запитання про exit strategy, глава ЄЦБ заявив, що заходи стимулювання економіки мають бути відкликані, коли почнеться її відновлення. Це повинно статися "на нашу думку, не пізніше 2011 року", відзначив він.
"Я впевнений в тому, що розроблені заходи були реалізовані нами так, що вони зможуть завершити свою дію природнім чином, - сказав Тріше. - Тому ми впевнено говоримо, що зможемо згорнути наші програми без технічних проблем у разі потреби".
В рамках зустрічі міністрів фінансів європейських країн обговорювалися як питання зміцнення курсу євро до інших світових валют, так і питання, що стосуються тимчасових рамок і форми exit strategy.
"Звісно, нам довелося підготувати стратегії виходу з програм стимулювання економіки, і ми подивимося, чи можна буде здійснити їх в 2011 році, - заявив міністр фінансів Люксембургу Жан-Клод Юнкер. - Ми спостерігатимемо, чи покращиться до того часу ситуація".
Курс євро до долара США опустився під час торгів у четвер до $1,4543 з $1,4640 на закриття ринку в середу.
Згідно з прогнозом Єврокомісії, ВВП єврозони може зрости в третьому кварталі 2009 року на 0,2% і на 0,1% в четвертому. У квітні-червні цей показник знизився на 0,1%.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас