МВФ не відкидає нових проблем в російському банківському секторі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МВФ не відкидає нових проблем в російському банківському секторі

416
Директор дослідницького департаменту Міжнародного валютного фонду (МВФ) Олів'є Бланшар не виключає, що російський банківський сектор може зіткнутися із другою хвилею проблем.
"Економіка Росії багато в чому залежить від цін на нафту, і МВФ розглядає альтернативні сценарії її розвитку. Зокрема, ми не виключаємо повторення в Росії банківської кризи, тому що поліпшення ситуації в Росії ще не набуло необоротного характеру", - заявив О.Бланшар у четвер у Стамбулі на брифінгу на презентації оновленого огляду світової економіки.
Керівник відділу світової економіки дослідницького департаменту МВФ Йорг Декрессін повідомив, що відповідно до оновленого огляду МВФ, ВВП Росії цього року знизиться на 7,5%, а в 2010 році може вирости на 1,5%.
"У Росії цього року очікується дуже глибока рецесія на рівні 7,5% і відновлення до 1,5% у наступному році у зв'язку з очікуваним зростанням цін на нафту і пакетом стимулюючих заходів, які були прийняті в усьому світі", - сказав Й.Декрессін.
За його словами, МВФ прогнозує середню ціну на нафту до кінця цього року на рівні $60 за барель, в 2010 році очікується зростання цін на нафту до $75 за барель у середньому за рік.
У зв'язку з цим він підкреслив актуальність для Росії і залежних від неї в постачаннях енергоресурсів країн СНД позитивної динаміки цін на нафту.
Тим часом "все-таки в наступному році ціни на нафту залишаться відносно невисокими, і цього року для Росії і більшості країн СНД буде потрібно більш тривалий час для відновлення економіки", - сказав Й.Декрессін.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас