КС України визнав неконституційною постанову про відчуження майна державних вугледобувних підприємств — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

КС України визнав неконституційною постанову про відчуження майна державних вугледобувних підприємств

221
Конституційний суд (КС) України визнав неконституційною постанову Кабінету міністрів про відчуження майна державних вуглевидобувних підприємств.
"Визнати такими, що не відповідають Конституції України (є неконституційними – ред.), пункти 1, 2, 3, 4 постанови Кабінету міністрів України "Про запобігання кризових явищ у вугільній промисловості" від 2 квітня 2009 року №430", - говориться в рішенні КС, яке було прийнято 29 вересня.
Як повідомлялося, з поданням про конституційність постанови Кабінету міністрів "Про запобігання кризових явищ у вугільній промисловості" у КС звернувся президент Віктор Ющенко.
Даною постановою Кабмін затвердив перелік вуглевидобувних підприємств, майно яких підлягає продажу в 2009 році на відкритому аукціоні, а також вирішив низку питань, пов'язаних із забезпеченням продажу такого майна.
На думку глави держави, видавши дану постанову, уряд взяв на себе повноваження Верховної Ради, оскільки затвердження переліку об'єктів права державної власності, що не підлягають приватизації, віднесено до повноважень парламенту.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас