МВФ: Світова економіка відновлюється швидше, ніж передбачалось — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МВФ: Світова економіка відновлюється швидше, ніж передбачалось

Казна та Політика
717
За оцінками МВФ, світова економіка відновлюється швидше, ніж передбачалося. Однак ризики для міжнародної фінансової стабільності залишаються високими.
За висновком Міжнародного валютного фонду (МВФ), світова економіка відновлюється більш швидкими темпами, ніж передбачалося. У своєму новому економічному прогнозі МВФ робить висновок, що наступного року зростання світової економіки складе 3,1 відсотка, а не 2,5 відсотка, як вважалося раніше, повідомляє газета Handelsblatt з посиланням на джерела у МВФ і уряді ФРН.
Що стосується Німеччини, то тут зростання економіки складе 0,3 відсотка, хоча дотепер експерти вважали, що в 2010 році обсяг ВВП у ФРН навіть скоротиться на 0,4 відсотка. Експерти також очікують, що цього року економічні показники ФРН будуть на 5,3 відсотка нижчими від рівня минулого року.
МВФ представить свій новий економічний прогноз у четвер, 1 жовтня, у Стамбулі.
Незважаючи на помітні позитивні зміни в економіці, МВФ вважає, що ризики для міжнародної фінансової стабільності залишаються, як і раніше, високими. У доповіді, опублікованій в середу, 30 вересня, експерти фонду нагадують, що до кінця 2010 року глобальні фінансові втрати через безповоротні кредити і знецінені папери складуть 3,4 трильйона доларів. Варто, однак, відзначити, що через сприятливі економічні показники ця сума зменшилася на 600 мільярдів доларів у порівнянні з попереднім прогнозом.
У документі відзначається, що через фінансову кризу банки втратили із середини 2007 до середини поточного року 1,3 трильйона доларів. Наступного року ці втрати приблизно складуть ще 1,5 трильйона доларів.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас