Експерт вважає, що інформаційні війни за ОПЗ будуть продовжуватися — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт вважає, що інформаційні війни за ОПЗ будуть продовжуватися

Фондовий ринок
205
Жорстка політична конфронтація навколо питання приватизації Одеського припортового заводу привела до того, що серйозні гравці не мали наміру вести справжню конкурентну боротьбу за підприємство.
Таку думку висловив заступник директора Агентства моделювання ситуацій (АМС) Олексій Голобуцький у коментарі, переданому УНІАН.
На думку експерта, своїми діями Секретаріат Президента і глава держави Віктор Ющенко фактично знецінили ОПЗ на кілька мільярдів гривень.
"Якщо вже говорити про змову при спробах приватизації ОПЗ, то варто включити сюди політичний фактор. Надмірна політизація цього процесу, заяви Президента Ющенка і позиція його представників у конкурсній комісії привели до того, що в боротьбі за підприємство геть-чисто був відсутній елемент конкуренції", - сказав Голобуцький.
На його думку, деякі інвестори відверто побоялися взяти участь у конкурсі, результати якого можуть бути оскаржені в суді, інші ж не мали критичної мотивації для боротьби за нього. "Фактично через позицію Президента Ющенка фактична вартість стратегічно важливого об'єкта була занижена на кілька мільярдів гривень", - вважає експерт.
На думку Голобуцького, подальший розвиток подій навколо спроби приватизації буде супроводжуватися інформаційними війнами.
Як повідомляв УНІАН, 29 вересня ТОВ "Нортима" (Україна) придбало контрольний пакет ВАТ "Одеський припортовий завод" (ОПЗ) у розмірі 99,567% статутного фонду за 5 млрд. грн. Ціна продажу перевищила початкову на 1 млрд. грн. Крок аукціону становив 50 млн. грн. У торгах взяли участь 3 учасника - ТОВ "Азот-Сервіс (Росія)", ТОВ "Фрунзе-Флора (Україна)” і ТОВ "Нортима" (Україна).
Пізніше в.о. голови Фонду держмайна Дмитро Парфененко повідомив, що комісія із приватизації ОПЗ Фонду держмайна прийняла рішення не визнавати ТОВ "Нортима" переможцем у конкурсі з приватизації заводу у зв'язку з тим, що він був проданий за заниженою ціною.
Крім того, прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко, коментуючи результати проведення приватизації ОПЗ, звинуватила в змові претендентів на купівлю ОПЗ із метою приватизації підприємства за заниженою ціною.
ТОВ "Нортима" має намір заперечувати в суді рішення Фонду державного майна України про визнання конкурсу недійсним.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас