Ющенко вважає можливим відновлення прямих постачань газу з Туркменістану після міждержавних домовленостей — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ющенко вважає можливим відновлення прямих постачань газу з Туркменістану після міждержавних домовленостей

Енергетика
190
Президент Віктор Ющенко вважає можливим відновлення прямих постачань до України природного газу з Туркменістану після досягнення відповідних багатосторонніх міждержавних домовленостей.
Про це він сказав на прес-конференції.
Президент вважає, що послідовність реалізації цього завдання багато в чому має бути схожою з етапами створюваного зараз Євро-Азіатського нафтотранспортного коридору (ЄАНТК).
Так, на першому етапі мають бути досягнуті домовленості на політичному рівні.
"Тут потрібно вирішити те завдання, яке ми приблизно розв’язали з транспортування каспійської нафти. Спочатку сформували політичний союз, потім сформували міждержавну корпорацію, потім (розробили) ТЕО... і після цього вже на корпоративному рівні (почали його реалізацію)", - сказав Ющенко.
За його словами, окрім ініціативи України, можливість відновлення постачань туркменського газу багато в чому залежатиме, перш за все, від позиції європейських країн.
Як повідомляло агентство, представник Президента з міжнародних питань енергетичної безпеки Богдан Соколовський розраховує на відновлення постачань природного газу з Туркменістану орієнтовно з 2015 року.
З початку 2006 року Україна не отримувала туркменського газу за прямими контрактами.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас